Інтерв'ю з фронтменом гурту «Медовий Полин» Костею Дунцем

34296822

Кілька днів тому відомий рок-гурт з Борщева «Медовий Полин» брав участь у відбірковому конкурсі «Червона рута», який проходив в Чернівцях і участь в якому взяло чимало виконавців. Наші талановиті артисти і тут не підвели славетний Борщів, здобувши омріяну перемогу і пройшовши в наступний тур.

Перший етап залишився позаду, а попереду школа-майстерня і фінал пісенного конкурсу, який відбудеться в одному міст Східної чи Південної України. Завершиться це феєричне дійство грандіозним гала-концертом в українській столиці, пише zvistka .

Ми не могли не поспілкуватись з відомим на увесь Борщівський край та далеко за його межами лідером гурту Костею Дунцем, якого важко не впізнати і який разом зі своїми обдарованими друзями завжди самі бажані артисти на сценах рідної Борщівщини.

- Доброго вечора, Костя. Вітаємо ваш колектив з перемогою в конкурсі.

Привіт. Дякую.

- Чому «Медовий Полин»? Як виникла така оригінальна назва?

Чому Медовий Полин? Сам вислів придумав мій шкільний друг Сергій Гулик, тобто він написав пісню з назвою Медовий Полин, яку ми ще в юності виконували разом. Ще тоді, коли мріяли про гурт, про концерти і всьо шо того стосується. Але так сталося, що ми роз'їхалися по різних містах і разом пограти тепер можемо лиш на спільних тусовках, яких не дуже є багато. Медовий Полин я запропонував бо хотілося українського звучання в назві. Хоча на той момент ми не дуже уявляли, яке саме звучання чи стиль і манера виконання нас чекає.

- Які в гурту „Медовий Полин” найближчі творчі плани, релізи, виступи?

На початок літа плануємо знімати новий відео-кліп, тому зараз збираємо гроші. Зимою концертів трохи менше, значить займемося роботою над новими композиціями, а зараз працюємо над записом ще не записаних, але вже всім відомих з виступів, пісень.

Також користуючись нагодою хочу запросити всіх на запальну вечірку з нагоди святкування Хеловіна до Скали-Подільської 29-го жовтня в клуб «Ренесанс».

- Як вам участь в конкурсі «Червона рута», наскільки сильною була конкуренція?

Від участі в конкурсі одні позитивні емоції. На рахунок конкуренції, то скажу, що гурти показували себе в різних стилях, тому до самого кінця хвилювання нас не покидало.

90654169
90654169

- В чому полягає ваша філософія життя поза сценою? Чим займаєтесь в вільний від музики час?

Життя поза сцено повністтю нормальне. Намагаюсь жити чесно і без шкоди для оточуючих, дуже часто дивуючись неповазі до самих себе і невихованості людей. У вільний час мандрівки горами, сплави або поїздки авто-стопом. Тай ше багато чого, що залежить від обставин і настрою.

- Спростуйте або підтвердіть доволі поширену думку про те, що рок-виконавці – політично та соціально пасивні особи.

Політикою не дуже цікавлюсь, щоб не знудило. А на рахунок чи соціально активні, то - так. Завжди погоджуємося на участь в благодійних акціях і фестивалях.

- Що чи хто надихає на створення нових композицій?

Життя. Глянеш наліво - сміятися хочеться, глянеш направо - заплачеш.

- Ви могли б кількома словами описати кожного з учасників гурту?

Всі дуже різні і кількома словами тут не обійдеться.

- Ви граєте у багатьох містах та на фестивалях. Де найбільше подобається грати та що ви цінуєте в публіці?

Не має значення, де грати, головне, щоб публіка хотіла тебе слухати. Тоді з'являється відчуття рідної аудиторії і ти готовий тріснути від радості та емоцій.

Вибір читачів за тиждень

Відео