Картину тернопільської художниці представили на українському стенді в Німеччині (фото)

gudyma

У німецькому місті Франкфурті відбувся 68-й книжковий ярмарок світу.  Серед книг відомих українських митців представили листівку з репродукцією картини художниці з Тернополя Олесі Гудими. Сама робота «Дерево життя» є у приватній колекції в Україні.  Нині у творчому доробку мисткині понад 500 картин.

– Відколи намалювала ескіз до першої роботи “Сновида”, минуло багато часу. У роботу вклала багато любові і віддачі, хоча я ніколи не перевищувала її важливість. Все добре йшло назустріч, а отже – це був той самий шлях до щастя. – розповідає Олеся Гудима.

Картину «Дерево життя» для представлення на українському стенді в Німеччині обрала засновниця акції «Добра листівка» Лілія Омельяненко. Це благодійна ініціатива. Збирають кошти на реабілітацію дітей з особливими потребами через продаж листівок з роботами сучасних українських художників та ілюстраторів. Приємно, що серед них і репродукція картини нашої художниці.

Нині багато картин Олесі Гудими знаходяться у приватних колекціях в Іспанії, Італії, Канаді, США, Великобританії, Вірменії, Франції,  Німеччині і Польщі. Вона – організатор і учасник чисельних виставок, мистецьких проектів і фестивалів.

– Перша виставка відбулася в арт-клубі “Коза”, після неї було ще чимало. – пригадує Олеся Гудима. – Прийнято вважати, що виставки творять біографію художника, а я вважаю, що самі картини. Кожна з них має свою історію, пригоду. У роботі підтримує чоловік. Він – творча людина і є першим глядачем.  Саме чоловік і діти надихають. Поряд з ними відчуваю себе коханою, потрібною, важливою, від цього на душі затишно, тому малюю повітряно-легко, в спокої. Ідей багато, виникають в процесі роботи, часто не знаю, що буде на полотні. Ніколи не підходжу до написання картини логічно.

Незважаючи на обмаль вільного часу, адже пані Олеся – багатодітна мама, вона продовжує малювати нові картини. Планує невдовзі зібрати свої роботи у книжку.

– І ще одне, – додає мисткиня. –  Щоб стати художником, варто пам’ятати про те, що ти маєш хотіти «дати людям» частинку свого світу, своєї роботи і енергії. Не варто марити уявними здобутками і славою, яка задовільнить еґо, а хотіти поділитися своїми відкриттями, своєю любов’ю до мистецтва.

Вибір читачів за тиждень

Відео