Тернополяни та гості міста зможуть прогулятися підземеллями собору (відео)

Незабаром у Тернопільському Архикатедральному соборі відкриють туристичні маршрути підземеллями та вежами храму. Цей храм – архітектурна пам’ятка державного значення, тому для будь яких реконструкцій потрібен відповідний дозвіл. Півтора року тривали усі підготовчі процеси і уже незабаром тернополяни та гості міста зможуть прогулятися підземеллями собору.

У Тернопільському Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Присвятої Діви Марії УГКЦ відреставрують підземелля та фасадні вежі. Такий туристичний маршрут незабаром відкриється для тернополян та гостей міста. Загалом приміщення тернопільської катедри збудоване ще у 80-х роках 18-го століття. На той час це був Домініканський костел.

Під час Другої світової війни храм розбомбили, а відреставрували вже у післявоєнні роки. Правда, тоді архітектори спростили варіант реконструкції і дещо відійшли від первинного вигляду собору. Наразі настоятелі церкви залучили фахівців і планують надати собору автентичний вигляд: відреставрувати фасадні вежі, зробити оглядовий майданчик на найвищому куполі храму та облаштувати підземелля. Загалом на реалізацію цього проекту потрібен не один рік, повідомляє tv4.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=y2VnKlW6-Xo[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео