Орест Сарматський

Експерти із США навчили еколога з Тернопільщини правильно інтерпретувати природу (фото)

2

Еколог з Кременецького ботанічного саду збагатила свої знання в Умані

На базі Національного дендрологічного парку «Софіївка» Національної Академії Наук України (місто Умань) п’ять днів  тривали курси  підвищення кваліфікації на тему: «Організація екскурсійної діяльності на територіях установ природо-заповідного фонду за методикою «Інтерпретація природи», - повідомили  кореспондента «ТЕРЕНу» у Кременецького ботанічному саду.

6
6

Курси організували Громадська організація «Український екологічний клуб «Зелена Хвиля» у партнерстві з Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління. Тренерами були експерти з Американської Національної Асоціації Інтерпретаторів та Лісової агенції США. Від Кременецького ботанічного саду на курсах побувала провідний фахівець сектору екологічної освіти Бондючна Юлія Іванівна. Головна мета згаданих курсів - підвищення кваліфікації представників установ природного заповідного фонду України, знайомство з новими підходами до еколого-просвітницької діяльності, практика екскурсії (інтерпретація природи) та інтерактивні методи роботи з відвідувачами. Також йшлося про формування української когорти інтерпретаторів природи, діяльність якої буде направлено на розвиток майстерності з інтерпретації, залучення українських фахівців до міжнародної спільноти з інтерпретації природної та культурної спадщини.

5
5

4
4

3
3

Після закінчення навчання слухачі отримали свідоцтво встановленого зразка про підвищення кваліфікації і масу позитивних вражень.

1
1

7
7

Довідка «ТЕРЕНу». Інтерпретація – це процес комунікації, який встановлює емоційні та інтелектуальні зв’язки між інтересами певної аудиторії. По суті, інтерпретація – це навчальна діяльність, яка здійснюється з метою розкриття значень і ставлень на прикладах із живої природи, через особистий досвід відвідувачів та використання демонстративних матеріалів, а не через подання фактичної інформації. Громадська організація Український екологічний клуб «Зелена Хвиля» – це команда екологів, кожен з яких є спеціалістом в певній галузі та активним учасником екологічного руху. Напрямки діяльності команди –  освіта для сталого розвитку, екологічні аспекти соціальної відповідальність бізнесу, збереження біорізноманіття, протидія зміна клімату, суспільні ініціативи, в тому числі й проекти скорочення викидів парникових газів.

Фото – Кременецький ботанічний сад

Вибір читачів за тиждень

Відео