Агро-новини 30 жовтня

30-zhovtnya-copy

Новини аграрного сектору

Французи готові інвестувати в проект Allseeds

Група Allseeds та найбільший європейський оператор на ринку соняшникової та ріпакової олій французька компанія Saipol підписали довгострокову угоду.

Про це говориться в повідомленні Allseeds.

1-copy
1-copy

Як уточнюють в компанії, угода включає фінансово-торгівельні операції, а також інвестиції французів у продовження широкомасштабного проекту розвитку групи Allseeds в Україні у переробній та інфраструктурній сферах.

Для довідки: Компанія Saipol є 100% «донькою» французької групи Avril, одного із провідних гравців у агропродовольчому секторі ЄС.

Група Allseeds у 2015 р. увела в експлуатацію олійноекстракційний завод у порту «Южний» потужністю 2400 т/добу переробки насіння соняшнику, завершивши таким чином перший етап свого інвестиційного проекту вартістю $200 млн. Потреба у інвестиціях на продовження проектів компанії складає біля $400 млн.

Скасування спецрежиму ПДВ вдарить по фермерам

Скасування спецрежиму ПДВ негативно позначиться не тільки на розвитку великих агрохолдингів, а й боляче вдарить по приватних і фермерських господарствах.

Таку думку висловив голова наглядової ради KSG Agro Сергій Касьянов.

«Ми знаємо реакцію іноземних партнерів, які закликають скасувати спецрежим як неузгоджену торгову перевагу України, — говорить Сергій Касьянов. — Але, виступаючи за чистоту ринкових відносин, вони забувають, в яких умовах виживав і розвивався агробізнес. Колосальна девальвація нацвалюти, необхідність погашати кредити, втрата ринків збуту внаслідок військової агресії ледь не поставили підприємства АПК на коліна. Для підтримки хоча б мінімальних темпів зростання в тваринництві спецрежим на даний момент необхідний».

2-copy
2-copy

За оцінкою аграрія, скасування спецрежиму ПДВ в тваринництві призведе до скорочення поголів'я і у великих агрохолдингів і у невеликих фермерських господарств.

У разі ж збереження спецрежиму ПДВ Сергій Касьянов прогнозує невелике зростання в сегменті тваринництва. Щоправда, воно буде невеликим — на рівні 1-2%, але в сьогоднішніх умовах важливим для галузі фактором.

«Сігнет» розширить земельний банк на 10-15 тис. га

Компанія «Сігнет» планує розширення земельного банку на 10-15 тис. га в регіонах своєї присутності.

3-copy
3-copy

Про це в ексклюзивному інтерв'ю AgroPortal.ua розповів генеральний директор «Сігнет» Ігор Шилюк.

За його словами, компанія зараз активно працює над цим питанням.

«Крім того, ми бачимо можливості для підвищення ефективності виробництва, поліпшення операційних показників. В цьому напрямку ще є над чим працювати», — додав Ігор Шилюк.

Для довідки: Компанія «Сігнет» була заснована в 2011 р. Сьогодні «Сігнет» орендує 25 тис. га в Житомирській і Вінницькій областях, має власний елеватор та цукровий завод.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео