Старовинне місто Кременець відвідали гості зі Львівщини

h5awytvxi0o

Працівники Кременецького районного будинку культури взяли участь у міжобласному семінарі-практикумі директорів районних та міських будинків культури Тернопільської і Львівської областей.

Більше двадцяти директорів районних та міських будинків культури приїхали на Тернопілля. Почесних гостей зустрічали працівники Кременецького районного будинку культури, голова районної ради В. Стефанський та заступник голови адміністрації В. Онишкевич. Кременчани провели театралізоване дійство та пригостили гостей гарячим чаєм на Замковій горі, яка є справжньою окрасою нашого міста. Учасники семінару захоплено розглядали мальовничий краєвид та цікавились старовинною історією Кременця. Екскурс у минуле здійснив Віталій Галішевський, який розповів про заснування міста та найцікавіші його пам’ятки. Після екскурсії Кременцем, учасники делегації вирушили у м. Почаїв, де відвідали Свято-Успенську Почаївську Лавру. Це найбільший православний храмовий комплекс і монастир на Західній Україні і другий після Києво-Печерської Лаври. По завершенні екскурсії у м. Почаїв, гості повернулися у Кременець, де відбувся святковий концерт. У фойє будинку культури делегацію зустрічав народний аматорський камерний оркестр. Учасники семінару ознайомилися з роботою і творчим доробком аматорських художніх колективів районного будинку культури. У концертній програмі взяли участь солісти, гурти, хори, оркестри, капела, танцювальні колективи та народний аматорський театр Кременецького районного будинку культури. Увазі делегації була представлена фотовиставка клубу «Позитив» та колекція ексклюзивних ляльок-мотанок, повідомляє Типовий Кременець.

Учасники семінару відмітили високий професіоналізм та широке розмаїття жанрової тематики художніх колективів Кременецького районного будинку культури. Завідуюча відділом культури, туризму, національностей та релігій Кременецької райдержадміністрації Антонюк Лариса Іванівна та директор Кременецького районного будинку культури Твердохліб Аліна Юріївна ознайомили гостей з особливостями роботи закладу та провели оглядову екскурсію. Учасники делегації були приємно здивовані внутрішнім дизайном РБК. Увагу директорів привернули національно-патріотичний куток, присвячений Героям Небесної Сотні та інформаційні стенди художніх колективів закладу.

Підбиваючи підсумки семінару у м. Кременець, делегати подякували гостинним керівникам будинку культури та відділу культури і побажали подальших творчих злетів художнім колективам. У свою чергу, Твердохліб А. Ю. висловлює щиру подяку учасникам семінару та усім працівникам будинку культури за їх щоденну працю на культурно-мистецькій ниві.

Вибір читачів за тиждень

Відео