Віра Олександрович

Тернопіль: найбільше податків сплатили за автомобілі і мінеральні добрива

Понад 93,5 млн грн митних платежів сплатили до бюджету учасники зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД) Тернопільщини лише у вересні.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області. За їхніми даними, це - на 10,2 млн грн, або 12,2%, більше, ніж за  аналогічний період минулого року.

- Зокрема, до бюджету надійшло 83 млн грн податку на додану вартість (ПДВ), 8,2 млн грн мита, 2,1 млн грн акцизного податку, а також 0,2 млн грн плати за здійснення митних формальностей та інших надходжень, – каже в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

Фактори, які сприяли збільшенню надходжень до бюджету: здійснення імпорту підприємствами, які не працювали торік, збільшення обсягів імпорту підприємствами, які були бюджетоформуючими у минулому році (в т. ч. і сезонна активізація імпортерів сільськогосподарської техніки), оформлення підприємств із місцем обліку в інших митницях ДФС.

- Вагому роль відіграла і активізація імпорту транспортних засобів, - додає пані Антонович. - Так, середньомісячні надходження січня-липня поточного року (до зниження акцизного податку на легкові автомобілі – прим.) становили 1,9 млн грн, а вже у вересні перерахували 13,1 млн грн платежів, тобто зростання - у 7 разів!

Товарами, при митному оформленні яких сплатили найбільше податків, були легкові автомобілі товарної позиції 8703 згідно із УКТЗЕД, мінеральні добрива товарної позиції 3102 і полімери етилену товарної позиції 3901.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео