Віра Олександрович

Посол В’єтнаму здивував тернополян вишиваною сорочкою (фото, відео)

osnovne

Навчати у вишах на Тернопіллі своїх фахівців, збудувати завод із виготовлення кави, вкласти кошти у розвиток виробництва «Бучацького сирзаводу» – про такі наміри заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні пан Нгуєн Мінь Чі.

Зустріч високого гостя із керівництвом обласної державної адміністрації та обласної ради відбулася сьогодні, 1 листопада, у приміщенні «білого дому». Розмова була діловою і конкретною.

gosti
gosti

nasha-storona
nasha-storona

[embed]https://youtu.be/YyMNBjzIXz4[/embed]

Прикметно, що посол В’єтнаму прибув у гості у вишиванці. Перекладач не був потрібен, адже в’єтнамці дуже пристойно володіють російською. До того ж, без проблем розуміють українську, якою із ними вели перемовини місцеві очільники.

[embed]https://youtu.be/MZsViK5KAG0[/embed]

gosti2
gosti2

Голова обласної держадміністрації Степан Барна радо сприйняв ідею організації поїздки місцевих бізнесменів у В’єтнам, а також – про участь представників цієї держави в Інвестиційному форумі, запланованому на травень 2017 року у Тернополі. Натомість голову облради Віктора Овчарука найбільше втішило ставлення гостей до українських традицій, зокрема – вишиванки.

[embed]https://youtu.be/n6vPcTsb_2Q[/embed]

Після перемовин – без преси і за її присутності – офіційні особи обмінялися подарунками і запевнили один одного у щирому бажанні співпрацювати на користь своїх держав.

podarunky
podarunky

podarunky1
podarunky1

Утім, найцікавіше прозвучало ще до брифінгу. Виявилося, що чимало в’єтнамців колись навчалися у наших вишах, але потім – із певних причин, які не уточнювали, ця співпраця перервалася. До того ж, гості розповіли про проблеми у розвитку свого бізнесу у Тернополі. За їхніми словами, підґрунтя – цілком ідеологічне. Мовляв, виник конфлікт між ними і «представниками однієї партії». Адже В’єтнам – Соціалістична Республіка.

[embed]https://youtu.be/JZtQJOlEbNY[/embed]

На ці скарги відповів особисто Степан Барна. І запевнив, що інвестиції «кольору не мають», а тому жодна ідеологія не завадить розвитку взаємовигідних економічних відносин. Мовляв, обласна влада сприятиме будь-кому, хто привезе на Тернопілля гроші і створюватиме тут робочі місця.

[embed]https://youtu.be/C0uMBAK_eLI[/embed] [embed]https://youtu.be/S0drr3CUw0U[/embed]

До слова, делегація із В’єтнаму вже сьогодні має намір відвідати тернопільські виші, а також кілька місцевих підприємств.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео