Віра Олександрович

Підприємство на Підгаєччині заподіяло збитки на мільйони гривень

Кримінальну справу відкрили через ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами одного із підприємства Підгаєцького району.

Розслідування ведуть у слідчому управлінні фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області. Про це повідомили у Відділі організації роботи ГУ ДФС в області.

Близько 1500 гектарів обробляє одна особа?

- Це підприємство торік вирощувало сільськогосподарські культури на орендованих у громадян ділянках, - кажуть у податковій. - Зібраний урожай вони реалізували, а кошти – приховали, не відобразивши їх у бухгалтерському обліку і податковій звітності. Відтак до бюджету не сплатили жодної гривні податків, чим заподіяли державі збитки на мільйони гривень.

Такі ж дії службові особи товариства вчиняють у 2016 році. Це підтверджують відповідні докази, зібрані працівниками податкової міліції області. Фахівці вважають, що такі вчинки зумовлені бажанням збагачення за рахунок несплачених податків.

- Слід відзначити: представники підприємства, укладаючи договори оренди земельних паїв, ввели селян в оману, позиціонуючи себе представниками великого агрохолдингу, - уточнюють у податковій. - Привертає увагу і той факт, що площа орендованих земель - близько 1500 гектарів, тоді як чисельність працюючих на підприємстві - 1 особа, тобто директор і він же - головний бухгалтер.

Законність дій контролюючого органу підтвердили у суді

Засновником сільськогосподарського підприємства, якому сотні селян надали для обробітку 1,5 тис. га, є особа, яка не має жодного стосунку до аграрного бізнесу наголошують у слідчому управлінні фінансових розслідувань.

- Аби не допустити у 2016 році ведення тіньового аграрного бізнесу згаданим товариством, а також – щоб унеможливити ухилення від сплати податків, працівники податкової міліції під процесуальним керівництвом прокуратури провели у Підгаєцькому районі слідчі дії, - додають у ГУ ДФС. – Усе – для того, аби викрити і  притягнути до відповідальності винних осіб, а також забезпечити відшкодування завданих державі збитків.

До слова, законність дій контролюючого органу уже підтвердили рішеннями суду. Тож висвітлення у ЗМІ неправдивої інформації щодо описаних вище подій є, на думку фахівців, не чим іншим, як намаганням вплинути на слідство. Мовляв, хтось хоче перешкодити у встановленні доказів злочинної діяльності і притягнення винних до кримінальної відповідальності.

- Більше того, організатори протиправної діяльності намагаються підбурити селян до пікетування адміністративного приміщення Головного управління Державної фіскальної служби в області і блокування роботи державної установи, що є серйозним порушенням закону, - наголошують у податковій.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео