У Тернополі думали, як покращити бізнес (фото)

Методи, як покращити розвиток середнього і малого бізнесу придумали у Тернополі. Для цього навіть розробили проект.

Проект «Дорожню карту розвитку малого та середнього підприємництва» репрезентували у Тернополі, під час розширеного засідання регіональної Ради підприємців Тернопільської області сьогодні, 3 листопада.

Це проект розробили за підтримки програми USAID «Лідерство в економічному самоврядуванні». На обговорення цієї ініціативи запросили голів об’єднаних територіальних громад, підприємців, і навіть керівників вишів.

unnamed
unnamed

- Ні для кого не секрет, що саме малий та середній бізнес в нашій державі є одним із найбільших наповнювачів бюджетів, а також є одним із найбільших роботодавців. За останніми дослідженнями визначили, що саме малий та середній бізнес є рушійною силою нашої країни, - каже голова Ради підприємців Тернопільської області Володимир Гевко.

unnamed-7
unnamed-7

Тому потрібно обирати чіткі шляхи і плани розвитку малого та середнього підприємництва у нашій області. Саме тому і створили цю програму.

unnamed-6
unnamed-6

- Тернопільський регіон є одним із найкращих і найбільш показових, стосовно вдалого налагодження діалогу між владою, громадськістю і бізнесом, так і стосовно того, що  потім всі корисні напрацювання втілюються в життя, - наголошує адвокаційний координатор програми USAID «Лідерство в економічному самоврядуванні» Марія Голуб.

Підготовка проекту «Дорожня карта розвитку малого та середнього підприємництва» тривала від липня цього року, аби не повторювати ті чіткі цілі, що уже затверджені у «Стратегії розвитку малого та середнього бізнесу».

unnamed-5
unnamed-5

- Ми вважаємо, що дорожня карта – документ значно ширший і він значно глибше входить в проблематику, із якою стикаються підприємці малого і середнього бізнесу, - зазначає керівник цього проекту Лариса Римар.

unnamed-4
unnamed-4

Прокоментував ситуацію і присутній на зустрічі юрист Володимир Мужевич.

 - Загалом, дискусія була продуктивною. Актуальними досі залишаються проблеми відсутності молодих людей в бізнесі (на сьогодні середній вік підприємців становить 45 років), та нестабільна законодавча база, що гальмує реалізацію нових проектів, - повідомив Володимир Мужевич.

unnamed-2
unnamed-2

За словами юриста, озвучена теоретична підтримка підприємництва має реалізовуватися бодай на 10%. Критику представника влади в адресу великих агропідприємств юрист не поділяє, бо їхні успішні економічні показники  лягають в основу позитивної динаміки розвитку аграрної галузі  Тернопільського краю.

unnamed-1
unnamed-1

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео