Чому тернополянам варто правильно харчуватися

unnamed-32

Правильне харчування впливає позитивно не лише на Ваше здоров’я, але також на зовнішній вигляд. Правильне харчування - це не дієта. Ви можете їсти все корисне для вашого здоров’я. Більшість корисного для харчування – це, те що створила природа і не торкалась людина.

Аби привчити себе до здорового харчування потрібно дотримуватися критерій збалансованого харчування. Для початку варто відмовитися від мучного, солодкого, жирного, ковбас, сосисок, напівфабрикатів, консервів, а також страв із підвищеною кількістю цукру і солі. Вживати їжу слід невеликими порціями. У великій кількості можна їсти тільки овочеві салати або просто свіжі овочі. Останній прийом їжі повинен бути не пізніше, ніж за 3 години до сну. Бажано щодня з’їдати трохи фруктів (хоча б 3-4 плода).

Дуже важливо перед сніданком випити склянку негазованої води. І ні в якому разі не можна пропускати сніданок. Це найважливіший прийом їжі за день, так як він запускає всі обмінні процеси у вашому організмі. При цьому сніданок повинен бути ситним.  Їжте невеликими порціями, але часто. При цьому важливо, щоб кожний прийом їжі був не швидким, проходив в спокійній обстановці, не супроводжувався іншими справами, читанням газети або переглядом телевізора.

Їжу слід дуже ретельно пережовувати. У день вживайте мінімум 1,5 літра чистої негазованої води. При цьому варто відмовитися від куплених магазинних соків, солодких газованих вод тощо. Виключіть зі свого раціону м’ясо жирних сортів. Свинину замініть телятиною або яловичиною, а курячі ніжки і крильця – філейною частиною. Не накидайтеся на їжу в стресових ситуаціях. Краще займіться фізичними навантаженнями або прогуляйтеся на свіжому повітрі.

Відмовтеся від фаст-фуду і взагалі намагайтеся вживати виключно свіжі продукти. Особливий акцент у своєму меню робіть на свіжі овочі, фрукти, цільнозерновий хліб, рослинні масла, цільні крупи, горіхи, бобові, молочні і кисломолочні продукти з низьким відсотком жирності.

Бережімо себе.

Про те, як мотивувати себе до здорового способу життя читайте на сайті «Терену» 11 листопада, о 20 годині.

Матеріал для колонки підготувала тренер танцювальної студії «Special dance» Тетяна Бастюк.

Вибір читачів за тиждень

Відео