Віра Олександрович

Тернопіль приймає відомих діячів кіноіндустрії (фото, відео)

Відомі діячі кіноіндустрії України, а також режисери і актори завітали у Тернопіль.

Нагадаємо, І Всеукраїнський форум «КіноХвиля» розпочався 3 листопада і триватиме до 12 числа. Захід має на меті популяризувати вітчизняний кінематограф. Проте, окрім переглядів фільмів, у програмі передбачили зустрічі із режисерами і акторами, а також - публічні дискусії. Завантажити ОНОВЛЕНУ програму форуму можна ТУТ.

unnamed-21
unnamed-21

- Я ціную діяльність митців, які своїми творами відкривають світовій спільноті український народ, який героїчно бореться із російським агресором, утверджує незалежність і суверенітет, будує правову державу, - каже міський голова Сергій Надал. - Я щиро переконаний, що один із найважливіших фронтів боротьби із агресією Росії проти України – це правда. Необхідно доносити правду до українців, до європейців через правдиві фільми про Україну та український народ».

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=lOnZUMFX-1w&feature=youtu.be[/embed]

До слова, цей захід не коштує для міської казни ані копійки. Сергій Надал наголосив, що форум фінансують винятково завдяки спонсорській і партнерській допомозі.

- Хотів подякувати вам за запрошення. Для мене велика честь бути тут, - каже голова Державного агентства України з питань кіно, продюсер і актор Пилип Іллєнко. - Сьогодні надзвичайно важливо проводити такі заходи, як «КіноХвиля». Адже одним із головних викликів для української кіноіндустрії сьогодні є необхідність формувати свою аудиторію.

unnamed-19
unnamed-19

Гостя особливо втішило, що на форумі представлені і сучасні українські фільми, і ті, яким майже 100 років. Адже останні - репрезентуватимуть українські традиції кіношколи.

unnamed-22
unnamed-22

- На жаль, за останні два десятиліття українське кіно зникло з українських екранів і сьогодні кожен фестиваль, кожна прем’єра, присвячена українському кіно, є дуже важливими, - наголошує він. - Адже саме це дає можливість глядачам бачити українські фільми і розуміти, що наше кіно має перспективу.

На цьому ж наголошував і режисер Тарас Ткаченко.

[embed]https://youtu.be/qr89eZBgnAc[/embed]

Розмову про особливості українського кіноринку продовжили під час прес-конференції, що відбулася перед показом «Гнізда горлиці».

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=8fbrOBjAt8Y&feature=youtu.be[/embed]

Про це “Терен” повідомляв ТУТ, ТУТ, ТУТ.

Фото і відео автора

Довідка. У програмі форуму передбачені перегляди фільмів: «Гніздо горлиці», «Брати. Остання сповідь», «Фараони», «Українські шерифи», «Війна за власний рахунок», «Повернення» тощо. Відбудеться 8 інформаційних панелей про особливості урбаністичного і сучасного українського документального кіно. Оголосити впродовж 10-ти днів планують низку премій та конкурсів у сфері кіноіндустрії.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео