Одинадцять сімей загиблих військовослужбовців з Тернопільщини потребують житла

zhytlo-copy

За наявною інформацією, станом на вересень 2016 року у Тернопільській області налічується 11 сімей загиблих військовослужбовців, а також інвалідів І-ІІ групи, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції. Ці сімї на даний час перебувають на квартирному обліку та очікують надання їм житла.

Як повідомили у прес-службі Тернопільської обласної державної адміністрації, минулоріч, за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання, будівництво, реконструкцію житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, облдержадміністрацією було здійснено закупівлю 4-х квартир, загальною площею 179,1 кв.м. (місто Тернопіль – 2 квартири, Гусятинський район – 1, Шумський район – 1), у 2016 році в Кременецькому районі придбали лише 1 квартиру площею - 74,6 м².

А щодо надання земельних ділянок, то згідно останніх даних, в області учасники антитерористичної операції подали більше 5 тисяч заяв про отримання земельних наділів. За результатами їх розгляду надали 4 268 дозволів на розробку землевпорядної документації на землі площею понад 2 306 га. У тому числі для ведення садівництва – 1 751 земельних ділянок, для особистого селянського господарства – 1 252 земельних ділянок, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд – 1 265. Землевпорядники Тернопільщини щомісяця проводять оновлення альбому - атласу зарезервованих ділянок для учасників АТО.

Станом на 26 жовтня землевпорядною службою області сім’ям військовослужбовців, які загинули в ході антитерористичної операції надано 68 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок та затверджено 20 проектів землеустрою.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео