Зима у Тернополі розпочнеться з джазу

jazz_bez_for_newspapers

З 2 по 4 грудня у Тернополі пройде XI міжнародний джазовий фестиваль «JazzBez». Цьогорічний тернопільський фестиваль суттєво розширив свої горизонти і вже анонсовані виконавці з Японії, Іспанії, Італії, Швеції, Польщі, Молдови та США.

2 грудня перед тернополянами виступатиме польсько-молдовсько-український квінтет «Budniak Bakovsky Intermedium Quintet», який заснований амбітними молодими музикантами. Їх музика - це сучасний джаз, що поєднує різні національні традиції. Цього ж дня виступить лідер джазового руху Іспанії, віртуозний барабанщик Carlos López з проектом «Letters From København».

3 грудня дивуватиме польським екстравагантним проектом «Skicki-Skiuk» - переможцями найпрестижніших джазових конкурсів. У другій частині програми зірка світового джазу з Америки David Friesen поєднає різні стилі джазу, який характеризується змішанням народних єврейських і класичних мелодій, ліричною силою і теплом.

4 грудня - останній день фестивалю «JazzBez» запам’ятається спільним проектом «Karnas-Gnydyn Quartet» кращого українського джазового барабанщика Ігоря Гнидина та польського вокаліста Гжегожа Карнаса. І на завершення п’ятеро джазових виконавиць з Польщі, Америки, Норвегії та Японії представлять джазовий проект «Sisters in Jazz».

Усі концерти відбудуться у Драматичному театрі. Квитки можна придбати у ЦУМі, у касі Драматичного театру та на сайті Gastroli.ua.

Вибір читачів за тиждень

Відео