Баталії навколо назви вулиці у Кременці завершились

novyny-z-krementsya

Нещодавно, згідно рішення Кременецької міської ради про обговорення питання перейменування вулиці Бориса Козубського, у місті відбулись з цього приводу громадські слухання.

Нагадаємо, що поштовхом до них було подання від громадської організації «Відродження Кременця», в якому запропоновано замінити існуючу назву іншою – на честь місцевого працівника культури другої половини минулого століття Ореста П’єкного. В обговоренні теми, крім членів виконкому міськради, взяли участь районна організація «Просвіта», Ветеранська організація і просто небайдужі кременчани. В дебатах виступили доктор історичних наук Ірина Скакальська, громадський активіст Василь Олійник, голова Ветеранської організації Богдан Кульчинський та інші присутні.

Важливо зазначити, що представники громадської організації «Відродження Кременця» у слуханнях участі не взяли. За словами заступника голови міської ради Миколи Матвіюка, який вів обговорення, вони зрозуміли свою помилку і відмовились від свого подання.

Тож назві вулиці Б. Козубського, котрий залишив помітний слід не тільки у житті самого міста Кременця, а й в українській історії ХХ ст., більше нічого не загрожує. Одностайно вирішено її зберегти. Крім того, одноголосно підтримано запропоноване рішення: надалі лишити недоторканими всі назви вулиць, перейменування яких відбулось після здобуття Україною незалежності, тим більше, що інтерпретація цих мікротопонімів ґрунтовно опрацьована міською радою, краєзнавчим музеєм, громадськими організаціями.

Фото Василя Олійника

Вибір читачів за тиждень

Відео