У Тернополі гостювала молодь зі всієї України (фото)

w54jlqiu2li

Протягом трьох днів у Тернополі перебували молоді люди зі всієї України. Завітали вони у наше місто у рамках проекту «Твоя країна».

У Тернополі провели 12-й візит проекту «Твоя країна». Цього разу у Тернополь завітали 12 людей із різних куточків України. Вони проживали у сім’ях тернополян, а також в молоді, яка також була учасниками проекту «Твоя країна», або є членами організації ФРІ.

- Програма була доволі насичена. У п’ятницю учасники познайомилися  із молодіжною політикою Тернополя в особі молодіжного міського голови – Вероніки Дякович. Також відвідали міську раду Тернополя. Наступним пунктом став музей в медичному університеті. Ближче до вечора учасники відвідали камери слідчого ізолятора радянської спецслужби, побудованого німецькими військовополоненими, а саме музей політичних в’язнів. Опісля на всіх чекала інтелектуальна гра мафія. Зранку в суботу ми всі поїхали в печеру «Млинки», а також відвідали Теребовлянський замок. Ввечері відбувся перегляд вистави у театрі, а опісля квартирник із піснями та віршами. В неділю на учасників очікувала екскурсія містом, майстер-клас від власника «Карма-кави», а також екскурсія у «Ковчезі», - розповідає координатор проекту «Твоя країна» у Тернополі Ольга Копищинська.

Своїми враженнями від поїздки поділилися і учасники проекту:

- Коли приїжджаєш у якесь місто усе розпочинається із вокзалу, коли ви йдете по цій історичній бруківці, коли відчуваєш атмосферу міста, це круто, і в Тернополі дійсно є ця атмосфера, - каже Ангеліна.

ugepa8l77yc
ugepa8l77yc

- В Тернополі мені найбільше сподобався театр і вафлі, - розповідає Олександр.

ey1mrwpwy78
ey1mrwpwy78

- Дуже сподобалося ваш озеро. Ми бачили його і вдень і вночі. Вночі воно особливо гарне, ділиться враженнями Олександр.

f_pgujczupu
f_pgujczupu

- Перше, що потрапляє в очі, це те, що у Тернополі дуже багато храмів. Причому вони всі різні по архітектурі, - каже Дмитро.  

gie3buak6fu
gie3buak6fu

Окрім того, що гості приїжджають у Тернопіль, наша молодь теж може відвідати різні міста України. Вся інформація про участь у візитах є у групі із назвою «Твоя країна» в соціальній мережі «вКонтакті».

Довідка:

Всеукраїнський рух «Твоя країна» — відкритий некомерційний мережевий рух, який діє з 22 січня 2013 року. Започаткований ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив». Це поїздки до обраної учасником точки України на кілька днів (від трьох до п’яти). Учасниками проекту є українська молодь, зацікавлена в отриманні нових знань та корисного досвіду, розширенні свого кругозору та кола знайомих. Центральні цінності проекту описуються словами «довіра», «всеукраїнськість», «любов до людей». Головні завдання проекту — сприяння розвитку в молодих людей лідерських навичок, стимулювання робити щось значуще й суспільно корисне, активність та небайдужість — гарантують у подальшому розвиток нації та побудову сильної та процвітаючої держави.

Вибір читачів за тиждень

Відео