Орест Сарматський

Дамбу, яка захищає найбільший райцентр Тернопільщини від повені, почали ремонтувати

unnamed-47

Триває поточний ремонт захисної дамби на річці Серет.

Історично склалося, що у 1989-1992 роках задля захисту житлових будівель та присадибних ділянок, розташованих на лівому березі річки Серет в Чорткові, від підтоплення паводковими та талими водами було збудовано захисну дамбу Бучацьким ПМК-153 Тернопільського облводгоспу. У 1992 році дану захисну дамбу було передано на баланс Чортківському управлінню меліоративних систем і протипаводкових споруд, повідомили у «ТЕРЕН» у прес-службі обласного управління водних ресурсів Тернопільської області.

yuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyu
yuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyu

Починаючи з 1992 року Чортківським управлінням меліоративних систем і протипаводкових споруд здійснювалось обслуговування та підтримка в належному технічному стані даної гідротехнічної споруди. Останній поточний ремонт захисної дамби в м. Чортків здійснювався в 1996 році. За період 1996-2016 р. проводились лише доглядові роботи, кошти на ремонт та відновлення захисної дамби не виділялись, внаслідок чого захисна споруда втратила свої початкові технічні параметри.

У жовтні 2016 року для покращення гідрологічного режиму та екологічної ситуації на річці Серет Чортківське міжрайонне управлінням водного господарства розпочало роботи по очистці русла річки від намулу. Водночас будуть проводитись роботи з поточного ремонту захисної дамби. На даний час ремонтувальниками русловими здійснюється вирубка чагарнику на відкосах по усій довжині даної дамби. Для розчистки русла задіяний екскаватор драглайн Е-304. Роботи по відновленню дамби та розчистці річки Серет планують завершити в 2017 році.

Фото: Тернопільське обласне управління водних ресурсів

Вибір читачів за тиждень

Відео