Рок-н-рол по-тернопільськи

45e8f4939bc3bd36e4b87ab1e324d227_l

Невелике містечко, яке славиться не лише своїми мальовничими парками чи озером, візиткою міста я б назвала ще й гурт який дивував своїм талантом усю країну на шоу Х-фактор. Нажаль, не так багато груп, які досягли популярності не лише у рідному місті.

Хлопці на сцені вже більше п’яти років і це далося взнаки. Mr. Freeman — молодий український гурт, який тільки за українську музику, який грає справжній «тернопільський рок-н рол». Про музику, Х-фактор, ми поспілкувались з Віталієм Тимчуком, учасником групи Mr. Freeman, пише dilo.

- Віталій, розкажіть чому група має саме таку назву?

Для початку хочу наголосити на тому, щоб ніхто не шукав аналогій з іншими музичними гуртами чи акторами із співзвучними назвами чи прізвищами. А починалось все так. Одного разу, їдучи маршруткою, я почув це словосполучення і зрозумів, що знайшов те, що шукав. Freeman з англійської, як всі ми знаємо, означає ─ «вільний», «вільна людина».  Всі ми тут на Землі, як і кожен з учасників нашого гурту, є вільними в своїх діях і помислах, ми вільні мислити і чинити так, як вважаємо за потрібне. Ось, власне, і вся історія виникнення назви.

- У всіх учасників групи є музична освіта, чи Ви самоучки?

Безумовно, щоб творити музику, навіть «музику вулиць», потрібно мати хоч якесь уявлення про інструменти і музику в цілому. Щоправда, дехто з нас самоучки, а дехто має музичну освіту.

- На сцені Ви вже більше 5 років, що за цей час Ви зробили і плануєте зробити?

Хочеться сказати, що ми прокладаємо свій шлях самотужки, без допомоги багатих продюсерів чи меценатів. Все, що в нас є власний талант, інструменти і прихильники. Але і за таких умов ми не стоїмо на місці. Ми вже побували не в одному місті України, не на одному фестивалі, приймали навіть участь у музичних шоу, таких як X-фактор. Ми презентували власний альбом і у планах у нас ще не один. Тому чекайте від нас нових звісток.

- Хто пише тексти ваших пісень?

Наша музика авторська до кінчиків пальців. Музику і слова ми пишемо самотужки. Текстами в основному займаюсь я і мій молодший брат, чий вклад в нашу спільну справу є неоціненний.

- Віталій, під час концертів Ви з хлопцями такі енергійні та драйвові, поза сценою Ви такі ж?

Енергійність — це одна з найважливіших умов діяльності рок-груп, тому не бути енергійними ми попросту не можемо. Але енергійність це і поклик душі. На сцені ми завжди намагаємось передати те, що відчуваємо в даний період життя. Тому так! Ми такі ж енергійні і в житті.

- Ви всі з Тернополя?

Хоч ми і вважаємо Тернопіль нашим рідним містом, але частина з нас не тутешні. Я сам із Хмельницького, а Ілля у нас із сонячної Одеси.

- Кожен концерт, Ви граєте, наче, востаннє чи є такий концерт який запам’ятався тобі і хлопцям найбільше?

Кожен концерт — це новий досвід і нові переживання. Щодо концерту, який запам'ятався... На думку спадає виступ в Тернопільській «Кнайпі», коли співаючи, я краєм ока помітив двох дівчат в залу, що невтомно підспівували кожній нашій пісні, попри те, що текстів наших пісень в мережі Інтернет знайти було майже неможливо

- Місяць тому розпочався Х-фактор ви теж взяли участь. Що спонукало вас приїхати на кастинг? І чому саме з Rock&RollQueen Ви прийшли на прослуховування, адже у вас багато авторських пісень?

Х-фактор – це безумовно новий досвід. Спонукало ж нас піти на шоу, бажання змінити музичні стереотипи, «переламати ефіри радіомереж» і показати, що така музика теж може бути популярною. Наші пісні, демонструє прагнення відкрити Україні і світу справжній тернопільський рок-н-рол

- Ваш гурт пройшов відбірний тур Х-фактора. Наступний етап шоу – це тренувальний табір. Яка атмосфера була у таборі, чи важким для вас було це випробування?

Тренувальний табір - це складне випробування. Недоспані ночі, надірваний голос, подерті руки барабанщика та гітаристів, але воно того було безумовно варте. Адже музика зцілює.

- Яке ваше ставлення до сучасної музики?

Сучасна музика місцями є «нікудишньою». В сьогоденних ефірах забагато попси, яка не несе жодного змісту для прийдешніх поколінь. А на чому ж будуть рости наші діти та внуки?

- Що Ви побажаєте молодим виконавцям, які на шляху досягнення успіху?

Єдина моя порада - дійте! Не бійтесь невдач і провалів. Вони будуть. Але будуть також і злети. І як що Ви дійсно чогось хочете, ви цього доб'єтесь неодмінно.

Вибір читачів за тиждень

Відео