«Школа безпеки» у Тернополі

3lervqra6zu

У м. Тернополі проходив Всеукраїнський семінар Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки». На цей захід з’їхалися понад 70 учасників з майже усіх регіонів України. 

Учасники Всеукраїнського семінару приїхали у славетний Почаїв. Познайомившись із історією та архітектурою міста учасники вирушили на пожежно – рятувальний пост, де вихованці гуртка «Юний рятувальник», Почаївського будинку дитячої творчості та спорту (керівники Бельков Ю.А та Безкоровайний Д.Г.) продемонстрували свої уміння та готовність діяти у надзвичайних ситуаціях. Не зважаючи на свій юний вік, Юні рятувальники бездоганно справлялися з туристично – рятувальним спорядженням, показали спуск «потерпілого» з вікна другого поверху та правильне надання домедичної допомоги, успішне подолання паркану, буму, гасіння полум’я, а також продемонстрували уміння діяти у зоні радіаційного забруднення.

Після показового виступу учасники семінару вирушили до Почаївського будинку дитячої творчості та спорту, де їх радісно вітав весь колектив, під звуки гімну «Школа безпеки» та хореографічний супровід вихованців гуртка Сучасні танці (керівник Борзенкова І.В.). Тут керівник Бельков Ю.А. ділився досвідом роботи, а методиста Почаївського будинку дитячої творчості та спорту Гуріна Т.Г. розповідала як успішно поєднати навчання з приємним проводженням дозвілля на природі. На заході був присутній і міський голова Бойко Василь Сергійович. Обговорювалися плани на майбутній розвиток та підтримку осередків ВГДР «Школа безпеки». Також Василь Сергійович запевнив, що буде і надалі підтримувати позашкільну освіту та сприяти зайнятості дітей у післяурочний час, адже це є головним пріоритетом сьогодення.

На завершення Голова ВГДР «Школа безпеки» Негрієнко А.О. нагородила призерів та дипломантів Всеукраїнського конкурсу дитячо – юнацької творчості «Безпека в житті – життя в безпеці» в номінації «Ілюстрація до казки», мистецький напрям, вихованців гуртка образотворчого мистецтва ( керівник Бондарчук О.Л., яка також отримала особливу подяку). Вітаємо Дипломантів номінації: Богуту Андріану, Бельц Оксану, Гладун Наталію, Зубкевич Дарину,Паляницю Яну. А також переможців та призерів: - молодша вікова категорія : Бондарчук Ірина – І місце. - середня вікова категорія : Шилінська Ульяна – І місце; Горюк Серафима – ІІ місце; Бельц Оксана – ІІІ місце. - старша вікова категорія: Ковальчук Марія – І місце, а також переможець в окремій номінації « За майстерність виконання». Усі роботи юних художників увійдуть у випуск книги «Казковий рятівник 2».

Особливі відзнаки отримали і міський голова Бойко В.С.- за допомогу та підтримку Руху; директор Почаївського будинку дитячої творчості та спорту Лещук Л.В. та Бельков Ю.А. – керівник гуртка Юні рятувальники – за за вагомий внесок та сприяння розвитку Руху.

Коли всі питання були обговорені, учасники семінару мали змогу ознайомитися з роботою Почаївського будинку дитячої творчості загалом, та безпосередньо з виробами маленьких вихованців. « Не могла подумати, що такий високий рівень організованості може бути на периферії», - в захваті коментувала одна із гостей.

На завершення вихованці гуртка «Юний рятувальник» провели навчання у спортивному залі, де продемонстрували складні елементи рятівних робіт на висоті. Звідусіль лунали слова захоплення та оплески, що стало найбільшою похвалою роботи наших керівників.

Вибір читачів за тиждень

Відео