Віра Олександрович

Тернопільські аграрії поповнюють бюджет на мільйони

unnamed-48

Аж 730 млн грн бюджетних надходжень уже забезпечила Тернопільська митниця Державної фіскальної служби (ДФС).

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

- За 10 місяців Тернопільська митниця перерахувала до бюджету 730 млн грн різних митних платежів, - кажуть на митниці. – Це - на 85,8 млн грн, або на 13,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема, лише у жовтні до державної скарбниці надійшло 98,9 млн грн.

У розрізі видів податків найбільше надійшло від сплати податку на додану вартість (ПДВ) – 661,5 млн грн. Це - на 196,6 млн грн, або 42,3% більше, ніж торік. Також підприємства сплатили 59,6 млн грн мита, 7,2 млн грн акцизного податку, а також 1,7 млн грн плати за здійснення митних формальностей та інших платежів.

- Позитивна динаміка у надходженнях відбулася завдяки збільшенню обсягів імпорту бюджетоформуючих підприємств, у тому числі - сезонна активізація імпортерів сільськогосподарської техніки, - додає в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. - Усього підприємства, які збільшили надходження порівняно із 2015 роком, за 10 місяців поточного року сплатили 461 млн грн, або 63% від адміністрованої суми. Зростання щодо минулорічних показників - 205 млн грн, або 80%.

Також збільшенню цьогорічних надходжень посприяли підприємства, які не працювали торік, у тому числі - із місцем обліку в інших областях України, а цього року здійснили імпорт. Такі підприємства сплатили 68 млн грн, а це 9% від адміністрованої митницею суми податків.

- Крім того, відбулося оформлення у зоні діяльності Тернопільської митниці товарів підприємств із місцем обліку в інших митницях ДФС, у тому числі - зі східних областей України, - додає вона. - Так, 57 підприємств при імпортуванні сплатили 126,6 млн грн податків, або 17% від адміністрованої митницею суми платежів.

Загальна сума додаткових надходжень від контролю за правильністю визначення митної вартості, класифікації і країни походження товарів, за словами Оксани Антонович, становить 28,3 млн грн (3,9% від адміністрованої суми), у т. ч.: митна вартість – 25,2 млн грн (3,5% від адміністрованої суми); класифікація – 2,2 млн грн (0,3% від адміністрованої суми); країна походження – 888,2 тис. грн. (0,1% від адміністрованої суми).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео