Вони грали для українських захисників у зоні АТО (відео)

0adb6938d94c62c22

Вони грали для українських захисників у зоні АТО та для мешканців розбитого війною Донбасу, а сьогодні, попри проливний дощ, виступили перед львів’янами. Військовий оркестр 44-ї Тернопільської окремої артилерійської бригади своєю грою на площі Ринок запрошував на війську службу за контрактом.

Усі 20 музикантів військового оркестру є учасниками бойових дій. У зоні АТО вони воювали у 2014-2015 роках, а з поверненням бригади до Тернополя, знову взялися за музичні інструменти. Тепер вони їздять в АТО давати концерти нашим військовослужбовцям та населенню Донбасу, повідомляє  ZIK.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=I1tOvxmTY4A[/embed]

«На Сході ми даємо концерти в тих місцях, де розташовані наші підрозділи, це не завжди будинки культури чи зали, граємо там, де є можливість і вже маємо свою публіку. Люди знають, коли ми приїжджаємо, дзвонять і приходять на наші концерти. Перші концерти були, як перший млинець – нанівець, бо місцеве населення не розуміло, що це таке оркестр. Вони думали, приїдуть 5 людей і щось будуть грати. А коли ми дали концерт, організатори просили ще раз приїхати, казали, що до такого заходу вони не готувалися», – зазначив начальник оркестру, військовий диригент 44-ї Тернопільської окремої артилерійської бригади Тарас Когут.

Під час своєї весняної поїздки на Донбас оркестр навіть встановив рекорд України, загравши національний гімн в соляній шахті на глибині 289 метрів під землею. До Львова музиканти приїхали, аби показати, що служити в армії за контрактом означає не лише стріляти і воювати.

«Мета заходу – популяризувати нашу 44-ту бригаду міста Тернополя, запросити на військову службу за контрактом усіх, хто бажає служити в артилерійських підрозділах. Наша військова частина як підприємство, в якому не тільки стріляють, а й живуть і працюють, грають на інструментах і виконують ролі по своїй спеціальності. У нас служать понад 2 тисячі осіб», – розповів прес-офіцер бригади Юрій Кульпа.

Окрім Львова, військовий оркестр з Тернополя дасть концерти ще у чотирьох обласних центрах.

Вибір читачів за тиждень

Відео