Цього року за сприяння Теребовлянського районного центру зайнятості відкрили власну справу 6 краян

unnamed

У Теребовлянській райдержадміністрації зустрілися заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг Теребовлянського районного центру зайнятості Олена Штик і перший заступник голови РДА Володимир Довгань. У заході також взяли участь начальник відділу взаємодії з роботодавцями РЦЗ Надія Папа, начальник управління економіки РДА Галина Бугай, начальник центру надання адміністративних послуг Тетяна Лесь, начальник відділу державної реєстрації РДА Надія Кобилянська.

Вони обговорили тему: «Розвиток малого та середнього бізнесу щодо забезпечення гідних умов праці та її оплати, ризиків у випадках нелегального працевлаштування осіб».

Олена Штик ознайомила присутніх зі змінами в законодавстві про зайнятість,охарактеризувала тенденції на ринку праці району та послугами служби зайнятості щодо допомоги безробітним у відкритті підприємницької діяльності.

«Лише цьогоріч за сприяння Теребовлянського районного центру зайнятості відкрили власну справу 6 краян, з них: 2 учасники АТО зайнялись роздрібною торгівлею і малярними будівельними роботами та 1 інвалід відкрив кафе «Нічне місто»; інші – реалізували себе у сфері реалізації різних товарів», - повідомила заступник директора РЦЗ та наголосила на важливості сприяння у підприємництві демобілізованим воїнам АТО. 

Під час зустрічі також мова йшла про залучення ресурсів місцевих громад на створення нових робочих місць та розвиток підприємництва; обговорювались питання можливості працевлаштування громадян, які найбільш потребують підтримки із сторони держави, а саме - безробітних з числа квотних категорій, осіб з числа внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО, осіб з інвалідністю.

Вибір читачів за тиждень

Відео