Орест Сарматський

Студенти ТНТУ дізналися, «як знайти свою половинку»(фото)

6-copy

У Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбувся тренінг для молоді «Як знайти свою половинку»

У бібліотеці університету лектори соціальної ініціативи «Хтось не зробить» подружжя зі Львова Оксана Бенберя та Василь Деркач провели тренінг для молоді «Як знайти свою половинку», а також дискусію на тему: «Секс: до чи після», повідомляє прес-служба ТНТУ.

2-copy
2-copy

Разом із лекторами Василем та Оксаною до технічного університету Тернополя завітали Марта Зозуля — журналіст, редактор журналу «Дивен світ» Патріаршої Комісії у справах молоді Українсько греко-католицької церкви, отець Петро Верхоляк — координатор Центру академічного душпастирства при Патріаршій Комісії у справах молоді УГКЦ та Дана Кушплер — керівник соціальної ініціативи «Хтось не зробить».

1-copy
1-copy

- Мета проекту — допомогти молодим людям в отриманні знань та навичок пошуку партнера для серйозних стосунків, тому сьогодні ми підготували непересічну розмову із подружжям, яке вибудувало себе та свій шлюб, перш за все, на довірі та відповідальності, вмінні чесно говорити про свої почуття, — зазначила Марта Зозуля.

За її словами, молодь дуже часто постає перед складністю правильного вибору партнера, супутника в житті та своєї половинки. Важко не помилитися і не прогадати. Як не сплутати коня з принцом, на якого чекали? І чи існують ті принци взагалі та чи варто на них чекати? Про це та багато іншого йшлося під час тренінгу.

4-copy
4-copy

Почуття закоханості часто настільки засліплює, що крізь рожеві окуляри ми не бачимо, з ким насправді маємо справу.

Тому варто не поспішати з вибором. Тренінг покликаний  допомогти молоді прояснити ситуацію. Надзвичайно важливим та актуальним є питання статевого життя до шлюбу: так чи ні, секс до шлюбу, чи після? Тому організатори вирішили зібрати прихильників обох точок зору та надати їм можливість вільно висловити свою думку. Ініціатори проведення тренінгу кажуть, що вони у жодному разі не хотіли нікого моралізувати чи щось комусь нав’язувати. Тому для такої теми обрали саме дискусію, де кожен зможе вільно сказати, що думає.

5-copy
5-copy

Молода пара Василь та Оксана розповіли, про те як познайомились, як і скільки часу розвивались їхні стосунки та чому вони вирішили одружитись, а ще вони поділились секретами щасливого шлюбу і дошлюбних відносин без сексу.

Подружжя радить вступати у шлюб зрілими особистостями.

- Ідеальний партнер — це той, хто доповнює Вас, а тому завжди зрозуміє, захистить, підтримає, допоможе і словом і ділом, — вважає Василь. Його погляди поділяє Оксана і додає: «У Ваших стосунках обов'язково має бути прощення, адже відносини будують двоє».

3-copy
3-copy

Захід відбувся за підтримки молодіжного порталу «ДивенСвіт», Патріаршої Комісії у справах молоді УГКЦ, Комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, відділу у справах молоді та зв'язків з громадськістю Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя та духовного капелана університету отця Ярослава Шевчука.

Фото - ТНТУ

Вибір читачів за тиждень

Відео