Тернопіль не прибирали від снігу, бо техніку перекупили приватники?

сніг тернопіль дорога злуки

Тернополяни вже звикли до бездіяльності міських комунальних служб. Адже щороку, попри прогнози синоптиків, зима, чомусь, застає міську владу зненацька.

Тим не менше, на приватних територіях спостерігається мало не ідеальна чистота, яка тільки може бути в таких умовах.

Чому така різниця? Чому території автозаправок, гаражних кооперативів, стоянок поблизу супермаркетів та розважальних центрів відчищені мало не до асфальту, а міські дороги завалені кучугурами настільки, що не видно зупинок громадського транспорту?

Невже там, де чисто від снігу, було прибрано однією лопатою?

Це ж неможливо, - скажуть міські чиновники, - за нашою легендою, в місті випала аномальна кількість снігу, яку можна розчистити тільки спеціальною технікою.

То де ж взяли приватники снігоочисну техніку, якою так гарно прибрали свої території?

Секретом поділився один з заправників. Виявляється, техніку, яка мала би прибирати вулиці та двори міста... просто перекупили. Іншими словами, поки тернополяни ходили пішки, стояли в заторах, наражали себе на небезпеку та власноруч давали собі раду, спеціалізована техніка заробляла гроші в тих, хто готовий був за це платити.

Причиною такого стану справ, знову ж таки, є міська влада.

Ще 25 жовтня міські чиновники попереджали, що «згідно з Правилами благоустрою Тернополя прибирання прилеглих територій повинні здійснювати суб’єкти господарювання, а за неналежне виконання цього обов’язку передбачено штрафні санкції у розмірі 850 – 1360 грн.».

От і рятувалися від штрафів підприємства торгівлі, побутового обслуговування, автозаправні станції , ринки, власники кіосків та інших об’єктів дрібнороздрібної торгівлі та прибирали прилеглу територію по периметру споруд на відстані 15м, як до цього їх зобов'язали у міськраді.

Вибір читачів за тиждень

Відео