У Тернополі зайнялися психологічним здоров’ям учасників АТО

ato

Психологічна реабілітація бійців АТО та демобілізованих – це важлива складова комплексної медичної допомоги. В нашій області з цього приводу створено центри з надання кваліфікованої медико-психологічної допомоги із широким комплексом реабілітаційних заходів.

Всі ці центри знаходяться на базі Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні (денний стаціонар психіатричного профілю) і Тернопільського обласного наркологічного диспансеру.

У Тернопільській обласній комунальній клінічній психоневрологічній лікарні стаціонарна допомога надається у Центрі медичної реабілітації і лікування для учасників АТО. Там на стаціонарі наявних 30 ліжок, амбулаторна допомога – на базі денного стаціонару на 100 місць. А в обласному наркологічному диспансері для реабілітації учасників АТО виділили 35 ліжок.

В нашій області, крім вищезазначених закладів, медико-психологічна допомога надається на базі Заліщицького госпіталю ветеранів війни. Він співпрацює з територіальними органами соціального захисту населення з питань психологічної та соціальної реабілітації учасників АТО.

Також забезпечено проведення реабілітаційного лікування у Більче-Золотецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні реабілітації та Микулинецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні реабілітації.

Бюджетом на 2016 рік для проведення лікування учасників антитерористичної операції передбачено 2 мільйони гривень за рахунок коштів медичної субвенції (Тернопільська університетська лікарня). Кошти, які виділені для закладів охорони здоров’я області, за словами керівництва Ради учаснків АТО, спрямовуються на медикаментозне та лабораторне забезпечення учасників антитерористичної операції.

Нагадаємо, що з початку проведення АТО, станом на 01.11.2016 року за медичною допомогою до закладів охорони здоров’я області звернулось: 1622 учасників АТО, з них 18 – поранені та 987 демобілізованих. А на дому лікарями загальної практики – сімейної медицини активно здійснено 974 відвідувань демобілізованих бійців.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео