Чужих дітей не буває

14777365555779_100_9166_2ac282ab10f7c213cdd2dc40e84a808e

Тернополяни продовжують голосувати за громадські проекти , які мають шанс бути профінансованими із міського бюджету. До кінця голосування залишається лише 3 дні, тож не проґавте свій шанс підтримати ініціативу, яку вважаєте корисною та важливою.

В категорії Соціальний захист тернополянка Світлана Гуцуляк зареєструвала проект «Чужих дітей не буває».

Наразі ініціативу підтримало вже майже 300 людей. Проголосувати за проект можна за посиланням.

Проект передбачає додаткові можливості розвитку дітей з особливими потребами, що буде сприяти в подальшому покращенню життєдіяльності як дитини та сім'ї, так і успішній інтеграції в громаді Тернополя.

Це сучасні інтенсивні програми розвитку для дітей з аутизмом, розладами мовлення, синдромом Дауна , ЗПР та ін.

Індивідуальні та групові заняття з дітьми , робота з сім'єю.

Навчання фахівців.

Основна мета: створити сучасний заклад для розвитку дітей з особливостями розвитку.

Таких дітей у Тернополі понад 900.

Завдянням проекту є:

Залучити фахівців та провести додаткове навчання в формі тренінгів, семінарів, курсів, а саме: психологів, логопедів, дефектологів, вчителів, вихователів, асистентів вчителів/вихователів.

В зв'язку з прийняттям змін до закону про освіту з 2017р всі такі діти повинні навчатися в інклюзивних класах, а ця програма дозволить учасникам проекту успішно реалізувати інклюзивне середовище, дозволить дітям влитися в дитячий колектив та навчатися.

Проведення інформаційних заходів в дитячих садках та школах , де будуть створюватися інклюзивні групи та класи для всіх учасників процесу (для працівників, для дітей, для батьків).

Створення індивідуальних програм розвитку для кожної дитини та підтримка сімей для успішної реалізації програм, а саме заняття з дітьми, психологічна підтримка та навчання батьків.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Бенефіціарами проекту виступають в першу чергу діти з особливими потребами та їхні сім'ї, а надалі всі учасники інклюзивного середовища.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

Локальним очікуваним результатом є покращення життедіяльності самих дітей з особливими потребами, їхніх сімей та родин.

Основним результатом буде формування толерантного відношення мешканців міста до людей з особливими потребами , виховання співчуття, взаємодопомоги та співучасті у житті з людьми з особливими потребами. Це дозволить місту бути доступним для життя усім жителям!

Вибір читачів за тиждень

Відео