Віра Олександрович

Із боргами у новий рік платники Тернопільщини йти не хочуть

гроші

Платники Тернопільщини частково розрахувалися із боргами і спрямували до бюджету понад 81,8 млн грн, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Так, від початку року податковий борг до зведеного бюджету в абсолютному значенні зменшили на 26,7 млн грн. На початку листопада він становив 177,3 млн грн, - кажуть у податковій. - До державного бюджету сума боргу складає 118,5 млн грн. Порівняно із початком року ця сума зменшилася на 36,2 млн грн.

За результатами роботи податківців у жовтні, забезпечили зменшення податкового боргу до зведеного бюджету на 0,7 млн грн.

За десять місяців цього року у рахунок погашення податкового боргу до зведеного бюджету спрямували 81,8 млн грн, у тому числі до державного – 52,2 млн грн, - уточнюють фахівці. - Зокрема, у жовтні сплатили до зведеного бюджету 6,7 млн грн, із них до державного – 4 млн грн.

Від початку року за рахунок реалізації безхазяйного майна до зведеного бюджету надійшло 1,3 млн грн, у тому числі до державного – 340,2 тис. грн. Це становить понад 136% очікуваних показників. Натомість до місцевих бюджетів додалося 924,7 тис. грн.

Подальше зниження боргів і відповідно наповнення бюджетів усіх рівнів залишається одним із пріоритетів роботи фіскальної служби у 2016 році, - зазначає начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат. - Зусилля працівників ДФС області спрямовані на активізацію роботи щодо зменшення заборгованості представників бізнесу Тернопілля перед бюджетами і на вжиття заходів щодо упередження виникнення таких боргів.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео