Громади на Тернопільщині потребують дільничного офіцера поліції (фото)

Нещодавно Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода під час наради з представниками Національної поліції України щодо актуальних питань розвитку  об’єднаних територіальних громад в Україні висунув свою пропозицію щодо затребуваності дільничних на місцях.

- Для людей було б зручно, якби поруч з кожним старостою в об’єднаній громаді працював дільничний офіцер поліції, - висловив свої припущення В’ячеслав Негода. - Це було б зручніше і громадам, і поліції, а головне – зрозуміліше і краще для людей. Бо, мабуть, кожен хоче відчувати себе захищеним, знати, що в його громаді є постійні, надійні поліцейські. Як на мене, ідеальна модель, це коли поруч з кожним старостою в об’єднаній громаді працює дільничний офіцер поліції.

unnamed-20
unnamed-20

Перший заступник Міністра запропонував представникам Національної поліції підтримку у визначенні тих об’єднаних громад, які вже зараз готові сприяти створенню поліцейських станцій на своїх територіях.

- Для цього спільно з вами маємо надати громадам мінімальні вимоги до створення поліцейських станцій. Місцева влада повинна розуміти, яке конкретно сприяння треба надати в організації таких станцій: приміщення, обладнання тощо… - добавив В’ячеслав Негода.

У свою чергу Анатолій Серединський, заступник начальника Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України, підтримав пропозицію Мінрегіону і зазначив, що деякі зі 144 вже створених в регіонах поліцейських станцій працюють в об’єднаних громадах, але загалом формувалися вони без прив’язки до процесу об’єднання.

Нагадаємо, раніше голова Тернопільської ОДА Степан Барна ділився планами місцевої влади на майбутнє:

- Зараз ми працюємо над тим, щоб у кожній із 26 об’єднаних територіальних громад була поліцейська станція, Центр надання адміністративних послуг, місцева пожежна частина, фельдшерсько-акушерський пункт. Відтепер поліція набагато ближче до кожного з них. Сподіваюся, що спільними зусиллями ми відкриємо у кожній громаді такі станції.

До кінця цього року обіцяли відкрити 17 поліцейських станцій.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео