Тернополяни побачать військове мистецтво

14333806_1228890530483987_2662695195653657144_n

Тернополянка, санітарний інструктор дивізіону окремої артилерійської бригади, старший солдат Світлана Луців планує показати у рідному місті художню виставку.

Свої картини вона малювала на ящиках від боєприпасів. Це зазвичай яскраві портрети побратимів батальйону “Айдар”, в якому служила художниця. Її виставку вже експонували у Верховній Раді України та кількох школах столиці. Тепер військове мистецтво побачить Тернопіль, повідомляє Про. те.

– Почалося ще з дитинства. – розповідає Світлана Луців, – Любила серйозні речі – стріляти й малювати. Поєднувала непоєднуване. І коли на нашу землю напав агресор – не всиділа вдома, пішла на фронт, практично, одразу. Скажу, що не було страшно, як нам розказують, що хлопці кидають зброю і перелякано тікають. Такого я не бачила. Як то кажуть, до всього можна адаптуватися і все можна витерпіти. Були б бажання, сміливість і трішки характеру. Я знаходила час на фронті навіть помалювати. Завжди йшли вхід – ящики з-під боєприпасів, фарби привезла з собою. Надіюся, що скоро ви її побачите тут у Тернополі.

В Тернопільську артилерійську бригаду зголосилася йти одразу після звільнення з «Айдару». Сімейні обставини змусили бути ближче додому.

– Я продовжую служити. – продовжує Світлана. – Мені це подобається. Я не йшла в якийсь певний підрозділ, не йшла за рекламою, я йшла на війну. Я просто відчувала, що я зараз потрібна своїй землі, потрібна своїй країні.

Вибір читачів за тиждень

Відео