Орест Сарматський

Агро-новини 23 листопада

0312

Новини аграрного сектору

Повінь зупинила посівну в Аргентині

У результаті сильних дощів, які викликали повінь в північних регіонах Аргентини, затопленими виявилися від 300 до 500 тис. га сільгоспугідь, повідомляє «УкрАгроКонсалт».

Частина цих площ запланована під посів сої, який аграріям доведеться відкласти на кілька тижнів. Ситуацію також погіршили й нижчі, ніж зазвичай, температурні показники — минулого тижня в деяких регіонах провінцій Буенос-Айрес і Ла-Пампа були зафіксовані заморозки.

231101
231101

Що стосується посівної кампанії сої, то вона виконана приблизно на 2-4% запланованих площ проти 5% в середньому за останні роки.

Канада зацікавлена купувати продукцію українських фермерів

Канадські бізнесмени зацікавлені в експорті української сільськогосподарської продукції.

Про це повідомив радник з комерційних питань Посольства Канади в Україні Клінт Мартін, пише прес-служба Мінагропроду.

За його словами, це органічна продукція, завдяки її якості та конкурентоспроможності на канадському ринку. Тому канадська сторона готова надавати технічну допомогу для розвитку цієї галузі в Україні. Канадські партнери зацікавлені й у розвитку галузі тваринництва та генетики в Україні.

231102
231102

«Український аграрний сектор має багато напрямків, які цікавлять канадських партнерів. Наприклад, вже сьогодні ми можемо експортувати не тільки сировину, але й високоякісну перероблену продукцію з доданою вартістю. Це фрукти, овочі, ягоди, наприклад у замороженому вигляді, та органічна продукція. Головним виробником нішевої продукції в Україні є як раз малий та середній фермер», — зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

Також додала, що для збільшення обсягів виробництва та експорту нішевих продуктів необхідна підтримка виробників різноманітними інструментами: інформаційними, наданням технічної допомоги та експертизи у розвитку сучасних технологій, які забезпечать вихід на такі ринки, як канадський.

«В ході зустрічі канадські колеги запропонували зробити робочу зустріч представників Мінагропроду, Посольства Канади в Україні та представників канадських проектів для більш детального обговорення як існуючих проектів, так і нових ініціатив для сприяння українського аграрного експорту, навчання українських фермерів та спеціалістів в аграрній галузі та інших питань», — йдеться у повідомленні.

Є новий комбайн для збирання гарбуза

Каховським експериментальним механічним заводом (КЕМЗ) прийнята в серійне виробництво чергова модифікація комбайна для збирання гарбуза V-VD.004, повідомляє Тraktorist.ua з посиланням на офіційний сайт підприємства.

Концепт майбутньої серійної версії був представлений в минулому році. Після польових випробувань виявлено ряд недоліків, які успішно подолані в серійній версії.

231103
231103

Зокрема, були доопрацьовані система вивантаження і накопичувальний бункер в сторону автономності всієї системи приймання та вивантаження гарбузового насіння (в концепті передбачалося використання загального приводу комбайна від вала відбору потужності). Це технічне рішення забезпечило більш зручну компоновку агрегатів приймально-розвантажувальної системи, а також дозволило істотно збільшити корисний об'єм приймального бункера.

Модель комбайна V-VD.004 розрахована на крупно-товарне виробництво гарбуза на насіння, з посівними площами від 100 га і більше.

Продуктивність модифікації досягає 4 га за світловий день. Комплекс обслуговується одним оператором на чистих полях і двома-трьома на забур'янення.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео