Представники партії Порошенка на Тернопільщині вже і футболістів хочуть заставити "жити по-новому"

111111111111111111111111111111111

Про конфлікт у тернопільському футболі, спричинений можливою зміною голови обласної федерації, «Терен» вже повідомляв. 

На посаду, яку зараз займає багаторічний очільник тернопільського футболу Володимир Мариновський, претендує нардеп від пропрезидентської партії Тарас Юрик.

Причини, чому політик вирішив поборотися за посаду у спорті, аналізує.

В Мариновського вже намагалися забрати контроль за федерацією. Хотіли це зробити ще за Януковича. Як одна з причин - дотиснути незроблене, адже методи представників теперішньої влади мало чим відрізняються від методів регіоналів, яких у БПП на Тернопільщині більше, ніж достатньо. Найімовірніше, Тарас Юрик - лише інструмент для досягнення мети, а реальні ляльководи - зовсім інші люди.

Ще однією причиною, чому представники БПП почали цікавитися футболом, називають бажання бути ближчим до голови парламентського бюджетного комітету Андрія Павелка, який зовсім недавно очолив Федерацію Футболу України. Наближеність до одного з розпорядників бюджетних коштів (навіть через футбольні справи) ціль номер два для порошенківця.

Причиною, через яку розійшлися шляхи БПП та Мариновського, називають минулорічні вибори до Тернопільської міської ради. Тоді син голови обласної федерації пробував свої сили від Блоку Петра Порошенка. Вибори Мариновський-молодший не виграв, а батько в той же самий час очолив Тернопільську міську організацію Аграрної партії. Партії, яка набирає популярності в сільськогосподарській Тернопільській області та стає прямим конкурентом партії Порошенка. Крім того, Мариновський одним з перших почав відкрито критикувати на посаді менеджера та тренера ФК “Тернопіль” кримчанина Марущака, який за сумісництвом залишається депутатом обласної ради від БПП, і якого журналісти звинувачували в підігруванні сепаратистським настроям.

Не варто виключати і особистісний мотив самого Тараса Юрика. Адже зараз, випадково потрапивши в Парламент, він так і не зумів хоч чимось виділитися з парламентського болота. Посада голови обласної федерації найпопулярнішої в світі гри дасть йому добрий старт на майбутніх виборах. І навіть до старту виборчої компанії проекти за бюджетні кошти фонду регіонального розвитку видавати за свої особисті досягнення.

Тим часом, Володимир Мариновський теж не дрімає та пробує «тихою сапою» переконати районні організації в своїй незамінності.

Вибір читачів за тиждень

Відео