Влада на Тернопільщині спонукає виборчі комісії на порушення закону?

c0e87c0deebf659c7858d42d3177851d_xl

Про тиск з боку обласної влади на потенційних кандидатів в місцеві депутати «Терен» вже писав тут та тут. 

Все це робиться для того, щоб виключно адміністративним способом показати вищому керівництву держави підтримку пропрезидентської партії, хоча від присутності представників БПП «Солідарність» у владі реальних зрушень в своєму житті прості тернополяни так і не відчули.

Про ще один факт можливого порушення закону дізнався «Терен».

Виборче законодавство забороняє відмовляти кандидату в участі у виборах після його належної реєстрації. Відповідно до пункту 7 статті 41 «Порядок реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі» Закону України «Про місцеві вибори»: Особа, включена місцевою організацією партії до виборчого списку кандидатів у депутати, має право до дня реєстрації відкликати свою заяву про згоду балотуватися кандидатом у депутати.

Тим не менше, троє кандидатів від Аграрної партії України до Борщівської міської ради написали заяви на відмову брати участь у виборах вже після того, як їх в установленому порядку зареєстрували кандидатами.

Вони кажуть, що отримали погрози з приводу втрати свого робочого місця, якщо братимуть участь у виборах від іншої, а не провладної партії.

Тепер через старорегіоналівські методи роботи обласної влади, виборча комісія має непросте завдання: і заяви задовольнити і не порушити законодавство яке прямо забороняє скасовувати реєстрацію кандидата.

Засідання комісії має відбутися найближчим часом.

Вибір читачів за тиждень

Відео