Орест Сарматський

Агро-новини 27 листопада

0344-copy

Новини аграрного сектору

Учені розробили з молока їстівну упаковку

Американські вчені розробили їстівну упаковку для продуктів, матеріалом для якої служить молоко.

Результати роботи були представлені в прес-релізі за підсумками Національної виставки Американського хімічного товариства у Філадельфії, повідомляє «Телеграф».

Плівка, яку роблять з молочного білка, виявилася досить повітронепроникною, але складною у використанні і дуже розчинною у воді. Вчені цю проблему вирішили додаванням цитрусового пектину — матеріал став більш міцним і стійким до вологості і високих температур.

271101-copy
271101-copy

Отримана плівка виглядає, і на дотик практично як звичайний пакувальний пластик. Матеріал пропускає приблизно в 500 разів менше кисню, ніж пластик, і повністю розкладається в навколишньому середовищі без утворення токсичних продуктів. Нова плівка і сама може служити їжею.

За словами вчених, казеїнова плівка практично позбавлена ??смаку, але до неї можна без втрати якості додавати ароматизатори, харчові барвники, а також вітаміни та інші біологічно активні речовини.

Ринок цукрового буряка починає відроджуватися

Інтерес до цукрового буряка у цьому сезоні знову починає відроджуватися і ця тенденція збережеться найближчі кілька років.

Про це заявив генеральний директор компанії «Август-Україна» Марат Халіуллін.

Звертаючи увагу на фактор фінансових труднощів в АПК, фахівець зазначив, що цукрові буряки дуже технологічна культура, тому економія при її вирощуванні повинна бути підкріплена досвідом агронома.

«Ціна помилки дуже висока, особливо якщо помилка допущена при боротьбі з бур'янами. Цього року клієнти компанії «Август» захистили понад 60 тис. га посівів цукрових буряків за допомогою нашої системи захисту, яка включає весь комплекс препаратів, необхідних для боротьби з усіма шкідливими об'єктами, які можуть бути на цій культурі, і отримали показники врожайності — 700 ц/га, а в деяких випадках — і більше. Наше основне завдання — надати аграріям препарати, які будуть максимально відповідати вимозі ціна-якість, і ми з нею успішно справляємося», — зазначив Марат Халіуллін.

271102-copy
271102-copy

У свою чергу на українському ринку представник компанії виділив основні препарати компанії, які найчастіше використовують аграрії.

«Пілот» для контролю однорічних дводольних бур'янів, володіє грунтовою дією; «Біцепс Гарант» — проти однорічних дводольних та злакових бур'янів; грамініцид «Міура». Для боротьби з хворобами наші клієнти використовують фунгіцид «Колосаль Про», з шкідниками успішно справляється інсектицид «Борей». Крім того, в цьому році на ринок вийшов новий потужний трикомпонентний інсектицид «Борей Нео». Його унікальний комплекс 3 діючих речовин різного механізму дії забезпечує високу ефективність проти широкого спектру шкідників, включаючи найшкідливіших, на цукровому буряку і на інших культурах», — пояснив генеральний директор компанії «Август-Україна».

Українських фермерів профінансують на $50 млн

Торговий підрозділ американського кооперативу «CHS Україна» має намір виділити у 2017 р. $50 млн на програму підтримки агровиробників, заявив гендиректор компанії В'ячеслав Колосвєтов, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«$50 млн передбачено на спільний проект з компаніями Syngenta і «Галнафтогаз». Ці гроші будуть виділені навесні», — сказав гендиректор.

За його словами, «Галнафтогаз» та Syngenta надаватимуть фермерам паливо, насіння та засоби захисту рослин (ЗЗР) з відстрочкою платежу під невеликий відсоток, розплачуватися фермер буде зерном, які буде експортувати компанія «CHS Україна».

Він уточнив, що у 2018 р. році «CHS Україна» розраховує направити на вказану програму підтримки $100 млн.

271103-copy
271103-copy

У 2015/2016 МР компанія експортувала з України 1,1 млн т зерна, а у цьому маркетинговому році планує збільшити цей показник до 1,5 млн т.

В’ячеслав Колосвєетов заявив, що український підрозділ «CHS Україна» є прибутковим, на ринку України працює з 2008 р., володіє терміналом «Олімпекс» в Одесі, інвестиції в який склали $42 млн.

Вибір читачів за тиждень

Відео