Оксана Бучко

У Тернопіль привезли метелика-перлину Амазонських джунглів (фото, відео)

img_9274-copy

«Лісова німфа», «Блакитний морфо», «Золотиста птахокрилка», «Коліго» та ще близько півсотні видів метеликів привезли у Тернопіль. Організатори виставки також захопили із собою триметрових пітонів, бородатих та співучих ящірок, старожилів-черепах і балакучих папуг.

Виставку відкрили в «Перемозі» 25 листопада.

- Це тропічні метелики, які до нас прибувають уже у стадії ляльки. Гусінь би тут не вижила, їй не підійде харчування, - розповідає організатор виставки Кирило Петров. – Розмах крил наших метеликів – від 8 і до 18 см. Нам пощастило мати «Блакитного морфо», який без перебільшення вважають найкрасивішим метеликом в світі. Колір крил змінюється в залежності від кута падіння світла від голубого до темно-синьо-зеленого. А нижня сторона прикрашена декількома парами очок різного розміру і має коричневий колір. Це перлина Амазонських джунглів.

img_9218-copy
img_9218-copy

Загалом, метелики не потребують особливого догляду, кажуть організатори. Слід лише створити наближені до тропіків умови. А також слідкувати за харчуванням.

- Метелики в основному їдять перезрілі банани і солодке варення та п’ють натуральні соки. До речі, пробують харчі ці комахи своїми лапками, - каже пан Кирило. -  Ці комахи мають позитивний ефект на настрій людини. У Стокгольмі є клініки, де пацієнти лікуються у палатах із квітами та метеликами. На жаль, у Китаї та Індії їх додають до страв та із задоволенням їдять.

Окрім метеликів, на виставці можна познайомитись із родичами горобців – птахами сімейства «Ткачикові». Також колекціонери привезли різні види ящірок, деякі із них відтворюють запис співу птахів.

img_9279-copy
img_9279-copy

- Ящірки – вигідні тварини для дому. Вони спокійні, хоч мають злу гримасу, - продовжує розповідати колекціонер. – Це їх спосіб самозахисту – прикидаються недобрими. Ці тваринки їдять комах, вони можуть з’їсти усіх тарганів у вашому домі. Є бородаті ящірки, які надувають бороду, коли мають період із самкою або відчувають небезпеку. А ящірки виду «Гекон» співають. Можна їм покласти запис співу пташок і вони будуть повторювати.

img_9246-copy
img_9246-copy

img_9230-copy
img_9230-copy

Такими ж спокійними улюбленцями колекціонери називають пітонів, які у них досягли до трьох метрів довжини. Як кажуть організатори, ці змії досягали і до 9 метрів. Ріст їх – необмежений, вони ростуть протягом усього життя.

img_9270-copy
img_9270-copy

Виставка метеликів та іншої екзотики працює на 2-ому поверсі в Українського домі «Перемога» з 10 год. до 20 год. Триватиме вона у Тернополі до 25 грудня. Квитки коштують 25-30 грн.

img_9235-copy
img_9235-copy

img_9234-copy
img_9234-copy

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=mKawhn45odg&feature=youtu.be[/embed]

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео