Віра Олександрович

«Найгірший варіант – залишитися сам-на-сам із ворогом» - Сергій Джердж у Тернополі (відео)

unnamed-16

- Усі події нині закликаю розглядати із точки зору інтересів України, - каже Сергій Джердж. – Адже для нашої країни найгірший варіант – залишитися сам-на-сам із ворогом. Тому ми зацікавлені у тому, щоб нам допомагали якомога більше держав та міжнародних інституцій.

Кандидат політичних наук, голова Громадської Ліги Україна-НАТО, уродженець Тернополя відвідав наше місто сьогодні, 28 листопада. Під час зустрічі експерта із представниками влади, а також працівниками місцевих ЗМІ йшлося і про підсумки Варшавського Саміту НАТО, і про перспективи України у цьому військовому блоці.

[embed]https://youtu.be/QC-YWmx7w-k[/embed]

- Наразі є дуже актуальними проведення семінарів, тренінгів щодо протидії інформаційній війні, - каже він. – Важливими є і роз`яснення для населення ролі НАТО тощо. На жаль, багато українців досі не мають чіткого уявлення про діяльність цього військового блоку. Проте останнім часом підтримка цього напрямку співробітництва у військовій сфері стала набагато активнішою.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=7_YCZfWifBM&feature=youtu.be[/embed]

Нагадаємо, Варшавський саміт НАТО проходив у Польщі із 8 до 9 липня. Україна там була представлена на найвищому рівні. Адже у роботі брав участь Президент Петро Порошенко. Причому в основу співпраці ліг Стратегічний оборонний бюлетень, який схвалило керівництво України напередодні саміту. Оскільки після тих подій минуло чимало часу, можна підбити підсумки і реально оцінити події Саміту.

unnamed-15
unnamed-15

- Ми можемо говорити про 40 напрямків допомоги Україні із боку НАТО, - зауважив Сергія Джердж. - Насамперед йдеться про надання матеріально-технічної допомоги нелетального характеру. Але ми будемо задоволені цієї співпрацею тоді, коли будуть практичні результати, з нашої території підуть окупанти, у тому числі - і з Криму. Поки що ми закликаємо країни, які є членами НАТО, інтенсивніше допомагати Україні.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=aSx1YF9NVX4&feature=youtu.be[/embed]

На думку Сергія Джерджа, своїми діями нині Росія лише провокує інших на все нові і нові конфлікти. Втім, досягнути у такий спосіб відміни економічних санкцій вона не зможе.

Фото і відео автора

Довідка. Громадська Ліга Україна-НАТО — це всеукраїнська спілка громадських організацій, які поділяють євроатлантичні цінності, підтримують курс на набуття Україною повноцінного членства у НАТО. Ліга є добровільним об'єднанням і формою співпраці громадських організацій України, будує відносини із органами державної влади, залученими до реалізації євроатлантичного курсу України, на партнерських засадах і принципах взаємодопомоги у досягненні спільної мети. Заснували Лігу 26 вересня 2003 року. Нині вона об'єднує 48 громадських організацій України.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео