Тернопільські волонтери потрапляли під обстріл ворожих сил

15128944_1823782621231324_1829556072906437285_o

Борщівська група волонтерів ГО «Схід та Захід єдині» - завжди допомагає фронту на відмінно. Василь Конько розповів про діяльність наших борщівських друзів з Володимиром Чугаєвським на чолі.

- З земляками Борщівчанами волонтерами-патріотами наша ГО «Схід та Захід єдині» почала працювати давно - приблизно це кінець весни 2015 року. Тоді я і познайомився з Володею Чугаєвським. Якось під час збору допомоги Василь Конько (наш координатор) віднайшов друзів і побратимів Володю Чугаєвського та Івана Грицака і ми поїхали на мою рідну Борщівщину познайомитись з хлопцями. Намітили спільні плани і почали працювати. Треба сказати що борщівські волонтери вже мали колосальні здобутки. Уся Тернопільщина чула вже на той час імена Володимира Яворського, Володимира Чугаєвського і інших.  Володимир Чугаєвський по діловому одразу запропонував допомогу своєї групи однодумців для ГО «Схід та Захід єдині». І почалась робота. На кожен рейд, Борщів давав по можливості все те що встигав зібрати. Було в переліку всього - це: пічки буржуйки, тушковане м'ясо, домашні закрутки, Великодні паски, маскувальні сітки та всього тут і не опишеш, краще «полистати» сторінку групи у ФБ. Для тих читачів на Борщівщині хто незнайомий з історією ГО «Схід та Захід єдині» дам на неї коротеньке резюме. Ваш земляк Володимир Чугаєвський випускник Борщівської ЗОШ №1 та Українського державного лісотехнічного університету у Львові зараз авторитетний наш волонтер, побратим і я б навіть назвав координатор по Борщівщині. Отож про волонтерську групу ГО «Схід та Захід єдині».

Волонтерська група громадської організації «Схід та Захід єдині», що створилася на початку осені 2014 року, об'єднала більше 50 активістів з досвідом роботи в зоні бойових дій з волонтерською діяльністю. До цього часу майбутні члени групи кожен сам по собі активно займалися волонтерською роботою. Тернополянин Василь Конько почав свої поїздки на фронт ще у травні 2014 року. Я свій перший журналістський виїзд у зону АТО під Слов'янськ здійснив у червні того ж року. Нині волонтерська допомога, що збирається групою, розвозиться по бойовим позиціям українських військ на передовій. Відділення групи є на Тернопільщині, Львівщині, Донбасі, Луганщині, Маріуполі, Дніпропетровщині, Черкащині та інших регіонах. Усі активісти волонтерської групи громадської організації «Схід та Захід єдині» від початку бойових дій на Донбасі активно стали пліч-о-пліч своєю волонтерською діяльністю з бійцями з Добровольчих батальйонів, МВС та інших структур, підрозділів ЗСУ до оборони України, - повідомляє  Василь Конько.

За час існування групи відправили на фронт 36 великих фур («фура» тягач вагою близько 30 тонн) і більше 49-ти бусів з допомогою, члени групи побували з допомогою для бійців на фронті більше 255-ти разів. Учасники групи підтримують контакт із понад 30 військовими підрозділами і з'єднаннями, забезпечуючи їх необхідними продуктами харчування та амуніцією за наявними потребами.

Кожен виїзд-рейд триває більше півтора тижні. В основі рейдів — відправлення великого вантажу з Тернопілля до логістичних центрів-складів на території Луганської та Донецької областей. Там з допомогою малих автомобілів групи волонтерський вантаж доставляється до передової. За цей час члени групи неодноразово потрапляли під обстріли ворожих сил.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео