У грудні Тернопіль з новою концертною програмою відвідає «Піккардійська Терція»

pikkardiiska-terciia

15 грудня Тернопіль з новою концертною програмою «Лети…» відвідає вокальна формація «Піккардійська Терція».

Після великого туру містами сходу та півдня вокальна формація продовжить зимовий тур «Лети…» на заході та у центрі країни. Виступи «піккардійців» відбудуться у Луцьку, Рівному, Тернополі, Івано-Франківську, Житомирі, Хмельницькому та Чернівцях. До Тернополя акапельний гурт завітає 15 грудня. Концерт проходитиме на сцені Палацу культури «Березіль». Початок – о 19:00, пише «Нова Тернопільська газета».

У жовтні «Піккардійська Терція» з успіхом провела свій наймасштабніший тур містами сходу та півдня України (це був уже четвертий тур формації за останні два роки). Нову концертну програму колективу під назвою «Лети…» почули у 17-ти містах: від Полтави – до Маріуполя. У грудні такі ж концерти відбудуться і у містах заходу та центру України.

–  Веземо багато нових пісень, – розповідає художній керівник «Піккардійської Терції» Володимир Якимець. – Це нова програма, з якою концертуємо лише цієї осені та зими. І саме ця програма невдовзі стане основою нашого нового, уже п’ятнадцятого за рахунком, альбому, який так і називатиметься – «Лети…», та вийде напередодні 25-річчя «Терції».

Поважний ювілей – 25 років – «Піккардійська Терція» відзначатиме восени 2017-го. До круглої дати чоловічий секстет уже почав підготовку. Крім нового альбому, вокальна формація готує своїм прихильникам ще багато творчих сюрпризів. Так, з нагоди початку підготовки до свого 25-річчя «піккардійці» почали викладати на власному YouTube-каналі раритетні відео: (перша частина концерту «Терції» «Сад ангельських пісень», який відбувся у Львівській опері 1997-го року).

Графік концертів туру «Піккардійської Терції» з програмою «Лети…»:

13 грудня – Луцьк (Драмтеатр).

14 грудня – Рівне (Драмтеатр).

15 грудня – Тернопіль (ПК «Березіль»). Квитки – за телефонами у Тернополі: 53-31-14,  098-218-08-63.

16 грудня – Івано-Франківськ (Драмтеатр).

19 грудня – Житомир (Драмтеатр).

25 грудня – Хмельницький (Філармонія).

27 грудня – Чернівці (Драмтеатр).

pikkardiiska-terciia1
pikkardiiska-terciia1

До слова, «Піккардійська Терція» – унікальний колектив для української музичної культури. За 24 роки стрімкої пісенної кар’єри цей чоловічий гурт по праву завоював звання «музичної легенди України», а його учасники стали визнаними «метрами акапельного співу». Від 1992 року «Терція» випустила 14 різножанрових альбомів та збірок, а тепер «піккардійці» (склад формації – Володимир Якимець, Ярослав Нудик, Богдан Богач, Андрій Капраль, Андрій Шавала та Роман Турянин) працюють над новим, 15 студійним альбомом.

У репертуарі «Піккардійської Терції» – понад 300 пісень у найрізноманітніших музичних стилях: поп, рок, класика, фольк, джаз, кантрі, духовна музика, рок-н-рол, блюз… На 95% це україномовний репертуар. Хоча загалом у пісенному активі секстету є пісні 12 (!) мовами. Не менше вражає й географія виступів формації – Польща, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція, Канада, США, Бельгія, Швейцарія і навіть Сингапур. У 2008 році вокальна формація удостоїлася найпрестижнішої культурно-мистецької нагороди – Національної премії України ім. Т. Шевченка.

Офіційний сайт «Піккардійської Терції»

«Терція» на Facebook

Вибір читачів за тиждень

Відео