Гусятинський РЦЗ відкрив двері для демобілізованих учасників АТО та осіб з інвалідністю

gusyatyn-dvd-tsz-29-11-2016-1

Для демобілізованих учасників антитерористичної операції та осіб з інвалідністю у Гусятинському РЦЗ відбувся День відкритих дверей центру зайнятості.

Заступник директора РЦЗ Світлана Пастернак ознайомила присутніх зі станом ринку праці, розповіла про послуги служби зайнятості, зокрема учасникам АТО та людям з інвалідністю.Вона повідомила, що за станом на 29.11.2016 у районний центр зайнятості за сприянням у працевлаштуванні звернулось 113 осіб, які брали участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України та 6 людей з інвалідністю. Всі вони отримали профорієнтаційні послуги, були залучені до групових інформаційних заходів.

gusyatyn-dvd-tsz-29-11-2016
gusyatyn-dvd-tsz-29-11-2016

Їм надано консультації щодо можливостей профнавчання за направленням центру зайнятості за різними професіями у навчальних закладах Тернопільської області та центрах професійно-технічної освіти служби зайнятості. Відтак, два учасники АТО проходили стажування у СФНВГ «Коваль», ПП «Вікнини» та були працевлаштовані в ці підприємства, один інвалід працює тимчасово у ТОВ «Агрофірмі «Постолівській».

Цьогоріч працевлаштовано 14 колишніх воїнів (7 уклали контракт для проходження військової служби) та одна особа з числа інвалідів.  

gusyatyn-dvd-tsz-29-11-2016-2
gusyatyn-dvd-tsz-29-11-2016-2

Під час заходу мова також йшла про правову допомогу у «Гусятинськму бюро безоплатної вторинної правової допомоги», надання пільг та компенсаційних виплат, можливості проходження санаторно-курортного лікування, психологічну реабілітацію; комплекс соціальних послуг: інформаційних, соціально-педагогічних, соціально-медичних, юридичних, психологічних районного центру соціальних служб для сімї дітей та молоді;пенсійне забезпечення при настанні інвалідності внаслідок каліцтва, у зв'язку з втратою годувальника за загиблого під час проведення АТО військовослужбовця та зміни з 01.12.2016 тощо.

У заході взяли участь 17 демобілізованих воїнів АТО та 2 особи з інвалідністю.

Вибір читачів за тиждень

Відео