Самір Гасанов: «Моє бачення розвитку клубу повністю співпало з керівниками «Ниви»

7a6242fcf00b7479787038a1489713a158401c85e5ce7

Новий спортивний директор футбольного клубу «Нива» Самір Гасанов розповів прес-службі клубу про своє повернення у Тернопіль та перші кроки на новій посаді.

— Саміре Назімовичу, «Нива» для вас не є чужою командою, адже свого часу Ви працювали у Тернополі в якості тренера. Тепер Ви — спортивний директор клубу. Як відбулося Ваше повернення у «Ниву»?

— Почну з того, що з теперішнім керівництвом «Ниви» я підтримую хороші стосунки ще з тих часів. Ми постійно були на зв'язку, тримали контакт. Керівники «Ниви» часто зверталися до мене за порадами. Кілька тижнів тому мені запропонували приїхати у Тернопіль щоб ознайомитися з клубними справами, поспілкуватись з керівникам. Мені показали інфраструктуру клубного спорткомплексу «Ватра», ознайомили з ситуацією у «Нив»". Кілька днів я взяв на роздуми і прийняв рішення погодитися працювати у клубі на посаді спортивного директора. Мені відразу кинулось у вічі бажання керівництва поетапно будувати інфраструктуру клубу, структуру управління. Моє бачення розвитку клубу повністю співпало з баченням керівників «Ниви».

— Які спогади залишилися у вас про попередній досвід роботи у «Ниві»?

— Мені довелося попрацювати у багатьох клубах. Мені дуже подобається місто Тернопіль, а це дуже важливий фактор у прийнятті рішення. Тодішнє і теперішнє керівництво «Ниви» у лиці Степана Рубая та Павла Білика «горіли» тією командою, вкладаючи у неї всю душу. Сама атмосфера у тій команді запам'яталася мені з хорошої сторони і той етап моєї кар'єри мені сподобався. Не дарма ми підтримували стосунки з керівництвом клубу усі ці роки.

— Які обов'язки будуть покладені на Вас у клубі?

— На кожну посаду у футбольному клубі покладені певні обов'язки. У спортивного директора теж є свої функції. На даному етапі ми будемо лише створювати чітку структуру, до якої увійде перша команда, а у перспективі футбольна академія та резервна команда. Тобто моєю глобальною задачею у клубі буде побудова, власне, цієї структури. Зараз ми будемо вирішувати усі проблеми першої команди, її забезпечення, тренувального процесу та селекційної роботи.

Вибір читачів за тиждень

Відео