Тернополяни більше не побачать шоу Шустера (заява)

3-6373

Телеканал Савіка Шустера припиняє роботу з 1 січня 2017 року.

Про це йдеться в заяві колективу, поширеній на офіційній сторінці у «Фейсбуці».

"Телеканал Савіка Шустера 3s.tv припиняє свою діяльність з 1 січня 2017 року.

Більше року Савік Шустер і вся команда телеканалу 3s.tv працювали, щоб довести, що неолігархічне телебачення в Україні має право на життя. Але зараз нам доведеться попрощатись з улюбленою справою через те, що у нас закінчились гроші.

Нажаль, ситуацію на медійному ринку нашої країни доведено до абсурду: всі телеканали збиткові, вони існують тільки за кошти олігархів-власників. В цих умовах наша спроба працювати за нормальними бізнесовими правилами виявилась невдалою: ми отримали кримінальні справи і штрафи від податкової, а Савіка позбавили дозволу на роботу. Все це нікуди не подінеться і після закриття 3s.tv: із судовою тяганиною ще доведеться поборотись, і відтепер без телеканалу у нас майже не буде можливості розповісти про це суспільству.

Цей рік був непростим для нас. Але ми були не самі – нас підтримували глядачі, що вступили до клубу 3s.tv, це більше 20 тисяч людей з усього світу. Велика їм за це подяка і низький уклін. Нажаль, клубних коштів не вистачає для діяльності каналу (за рахунок цих ресурсів було профінансовано доставку сигналу до глядача через супутник і кабель). З представників бізнесу, до яких ми звертались, підтримка надійшла лише від однієї людини. Якщо протягом найближчих тижнів, хтось із них все ж відгукнеться – можливо у нас вийде уникнути такого фіналу. Для цього все є – і студія, і техніка, і найголовніше – люди, ті журналісти, редактори, оператори, режисери, продюсери та інші, які станом на сьогодні вже написали заяви на звільнення".

Як відомо, одна програма в квартал «Савік Шустер Студії» була присвячена свободі слова в Україні. Участь в ній брали також журналісти тернопільських місцевих ЗМІ.

Вибір читачів за тиждень

Відео