Віра Олександрович

Кому ж дістануться будинок на Багатій і гроші тернопільських депутатів? (фото, відео)

oda2-copy

Проблему із приміщенням на вулиці Багатій, питаннями розподілу землі, а також негаразди із забезпеченням тест-смужками до індивідуальних глюкометрів встигли озвучити тернопільські депутати.

Про те, що також відбувалося на сесії 30 листопада, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

sesiya11-copy
sesiya11-copy

Інформували про стан захисту прав власників землі

Як виявилося, обласних депутатів цікавлять чимало актуальних питань. Тому на сесії обранці краян, хоча і не дуже уважно, але все ж заслухали інформацію регіональної комісії із оцінки і забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку. Стосувалося це саме тих, які реалізовують за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку. Інформацію управління охорони здоров’я Тернопільської обласної держадміністрації про стан забезпечення тест-смужками до індивідуальних глюкометрів для дітей і вагітних, хворих на цукровий діабет теж прийняли до відома. Не зайвою була й інформація про якість надання послуг із перевезення пасажирів у сільській місцевості Тернопільської області, а також про стан використання земель сільськогосподарського призначення в області. Не забули обранці і про стан захисту прав власників землі в Тернопільській області.

zvit_transport-copy
zvit_transport-copy

Не можна сказати, що всім доповідачам було легко. До декого депутати мали доволі серйозні претензії. Втім, інформація – це лише інформація. Чи зробили із неї висновки і чиновники, і політики – побачимо згодом.

Конкурс на оренду майна вже оголосили

Виступити із інформацією, причому позапланово довелося і представнику місцевого відділення Фонду держмайна. Свободівець Олег Сиротюк вимагав пояснень, чому раптом приміщення, що належить державі, не передають у користування якомусь державному чи комунальному підприємству, а хочуть здати в оренду – під магазин? Як виявилося, йшлося про частину приміщень у будівлі на розі вулиці Багатої у Тернополі. До слова, воно є власністю ДП «Укрспирт».

[embed]https://youtu.be/843hTEXTaaw[/embed]
Я просто не розумію, чому так відбувається: державні структури просять у нас приміщення, а тут віддають таку площу – під комерцію? – запитує депутат.

Представник Фонду Держмайна був небагатослівним. Виявляється конкурс на оренду майна вони вже оголосили.

[embed]https://youtu.be/5ZIc_O-8ok0[/embed]

Овчарук і Барна мають по 230 400 грн на допомогу краянам

Внісши зміни до кількох обласних програм, сесія збільшила із 24 тисяч до 32 400 річний фонд кожного депутата на допомоги хворим і тим, хто потрапив у важкі ситуації. Натомість фонди голів облради і ОДА «стрибнули» зі 150 тис. грн. до 230 400 грн! А для допомог учасникам АТО, у тому числі добровольцям, кожен депутат отримає фонд у сумі 49 200 (торік – 36 тис. грн). Фонди голів для допомог захисникам України становитимуть 298 200 грн - у кожного (було - 216 000 грн).

Окрім того, депутати ухвалили «Стратегію розвитку туризму у Тернопільській області на 2016-2020 роки». Вона покликана стати концептуальною базою довгострокового розвитку туризму в області «як високорентабельної галузі економіки, важливого засобу культурного і духовного виховання мешканців та гостей області», йдеться у такому давно очікуваному документі.

krupa2-copy
krupa2-copy

sesiya3-copy
sesiya3-copy

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео