Орест Сарматський

Про школи у Тернополі кожен зможе дізнатися від А до Я

shkola01

Україні активісти запустили сервіс освітнього моніторингу шкіл

Громадські активісти тестують новий сервіс освітнього моніторингу шкіл України на основі відкритих даних наповненості загальноосвітніх шкіл, їх спеціалізації, рейтингу ЗНО за предметами тощо.

Сервіс має назву «Відкрита школа» та покликаний спростити пошук школи у містах країни, - повідомляє «Інститут успішного міста».

З огляду на те, що навчання у школі суттєво впливає на становлення і розвиток дитини, вибір навчального закладу має бути зваженим і відповідальним. Здебільшого батьки заздалегідь цікавляться умовами навчання, якістю освіти, спілкуючись з друзями, знайомими.

Сервіс «Відкрита школа» створений для того, щоб максимально спростити процес вибору загальноосвітнього навчального закладу, надати ємну інформацію про певний заклад.

За кілька хвилин за допомоги сервісу можна відібрати, зіставити й проаналізувати відомості про навчальні заклади.

База даних сервісу «Відкрита школа» у режимі онлайн дозволяє знайти потрібний навчальний заклад, інформацію про наповненість класів та наявність вільних місць, спеціалізацію, стан комп'ютерного забезпечення, переглянути статистичні показники результатів зовнішнього незалежного оцінювання. Завдяки зручним інструментам статистичного аналізу та простій візуалізації результатів кожний користувач зможе переглянути рейтинги шкіл на основі результатів зовнішнього незалежного оцінювання, результатів олімпіад, підсумкового оцінювання.

Як вважають ініціатори проекту, «Відкрита школа» зробить процес вибору навчального закладу більш зручним, відкритим та прозорим. Батьки зможуть отримати актуальні дані про роботу загальноосвітніх закладів, що зменшить вірогідність можливих корупційних та маніпуляційних чинників, посадових зловживань. Це також дасть можливість оцінки закладу на основі інформації про повноту та якість освітніх послуг, можливості для розвитку дитини.

У майбутньому планується розширення системи внесенням інформації про дошкільні навчальні заклади, позашкільні навчальні заклади, заклади професійно-технічної освіти, вищі навчальні заклади. В цьому випадку система буде повністю охоплювати всі ланки освітньої системи.

Фото – відкриті мережі

Вибір читачів за тиждень

Відео