Орест Сарматський

Трагедію вдалося не допустити на зупинці у Тернополі (фото)

Демонтаж аварійних стовпів для тролейбусних ліній триває у Тернополі.

- Мамо, а цей екскаватор буде трубу розкопувати? – хлопчина  років п’яти показує лопаткою на бульдозер, ківш якого робить підкоп біля стовпа на зупинці «Слівенська».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Напевно що так, - відповідає молода жінка. – Це вже точно у нас воду перекрили, щось сталося. Ой, треба бабці подзвонити, може ще встигне у ванну води напустити, - каже жінка і витягує мобільний телефон. – Але то вже наші люди! – Все тільки зле щось бачать, - повертається до жінки з дитиною і кількох тернополян, які очікують тролейбус, чоловік, одягнутий у шкірянку.  – Все їм не так, все шукають якесь западло, ніби тішаться, - продовжує чолов’яга. А тут якраз не аварія! Нема що домислювати! І ні, щоб підійти, запитати, що ми робимо, так зразу – труба, розрив, не повідомили, влада винна і так далі, - нервово каже чоловік, видно з усього, старший серед робітників.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Тож розпитую, що ж насправді розкопує бульдозер. Виявляється, працівники «Тернопільелектротрансу» замінюють старі електроопори на нові. Наприклад, стовп, який вже дав не одну тріщину і міг у будь-яку хвилину впасти, стоїть на вулиці Слівенській ще із 1975 року. Термін його експлуатації вже давно вийшов, тож треба його заміняти. За словами працівника, який категорично не хотів себе назвати, опори, як відслужили своє, зараз активно замінюють на нові, які привезли з одного із підприємств Білої Церкви. До кінця року у Тернополі заплановано оновити щонайменше 40 таких стовпів-опор для підтримки тролейбусних ліній.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео