Віра Олександрович

У депутатів Тернопілля – перша річниця: робота чи піар? (відео, фото)

unnamed (11)
Річницю роботи саме сьогодні відзначають депутати Тернопільської обласної ради шостого скликання. Нагадаємо, на першу сесію представники восьми політичних сил вперше зібралися торік 8 грудня (див. фото із того засідання – прим.). Тоді ж обрали керівництво найвищого представницького органу Тернопілля і оголосили про створення більшості. З того часу сталося багато подій, зокрема, дещо змінилося протистояння сил.

unnamed (13)
unnamed (13)

Власне, голова обласної ради Віктор Овчарук оцінив цей рік цілком позитивно. Депутати зробили багато у всіх напрямках: освіті, медицині і господарці, йдеться у вітанні на сайті обласної ради.

unnamed (14)
unnamed (14)

- Була радість за успіхи, було розчарування за нереалізацію задуманого, - цитуємо його слова. - Разом із тим, дякую усім, хто розумів, хто допомагав. Спасибі вам, друзі, за підтримку, за терпіння, за отриманий досвід. Маю надію, що майбутнє буде ще результативнішим, обласна рада - ще дієвішою, а депутатська робота - ще кориснішою для краю. До праці, шановні друзі!

unnamed (9)
unnamed (9)

Додамо, у цій каденції обласної ради – 64 депутати. Серед них є представники Блоку Петра Порошенка, «Свободи», «Батьківщини», «Самопомочі», Радикальної партії, «Народного контролю», «Громадянської позиції» і УКРОПу. Оцінювати їхню роботу у плані ефективності можна довго і докладно. Так, відбулося чотири сесії по кілька засідань на кожну (останню досі не закрили, аби зібратися і ухвалити бюджет на наступний рік без затягувань і дотримання законних процедур про оголошення нової – прим.). Ухвалили депутати не одну сотню питань.

unnamed (10)
unnamed (10)

  Для того, аби жителі Тернопілля краще зрозуміли, чим нині переймаються їхні обранці, пропонуємо переглянути кілька коротких відео. Варто нагадати, що в обласній раді віднедавна запровадили нову моду – можливість виступу для представників усіх фракцій перед початком засідання. Хто цей час використовує раціонально, а хто – ні, читачі «Терену» можуть зробити висновки самі. [embed]https://youtu.be/Ww4o9QcrJ6U[/embed] [embed]https://youtu.be/ciA3yYTl9K0[/embed] Власне виступали того дня й інші політики. Зокрема, керівник фракції «Народного контролю» Володимир Болєщук нагадав присутнім про третю річницю Майдану і про те, що чимало справ залишилися незавершеними. Такої ж думки була представниця «Громадянської позиції» Лариса Римар. [embed]https://youtu.be/t-D23VTYUuE[/embed] [embed]https://youtu.be/ldE7BRK_RmM[/embed] Натомість голова фракції провладної партії БПП «Солідарність» Любомир Білик навіть до трибуни не вийшов, а з місця закликав усіх ефективно працювати на благо краян. [embed]https://youtu.be/v_VehHxhRUc[/embed] До слова, про те, що також відбувалося на сесії 30 листопада, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ. Фото і відео автора        

Вибір читачів за тиждень

Відео