Тернополянам на замітку: як позбутися від зайвого жиру та накачати рельєфне тіло

unnamed (30)

З кожним днем все більшої популярності набирає ведення здорового способу життя. Люди починають правильно харчуватися, займатися спортом. Але для того, щоб робити це правильно необхідні певні знання. І часто ті, хто мріє про підкачане і рельєфне тіло допускаються помилок.

Тож тернопільський тренер розповів, як правильно підкачати м’язи і що для цього потрібно робити.

Насамперед, щоб мати красиве і підтягнуте тіло потрібно позбутися від зайвої жирової тканини. До прикладу, якщо почати качати прес і мати при цьому жир, то кубики будуть, але під пластом жирової тканини. Об’єм талії збільшиться, адже збільшиться м’язова тканина. Тому у жодному разі не можна робити вправи на збільшення рельєфу, маючи зайвий жир.

Тож перший крок – правильне харчування і вправи, які спрямовані на спалювання зайвого жиру. Про це докладніше «Терен» повідомляв тут.

Коли цей крок уже зроблено, можна приступати до другого пункту плану. Перед тим, як йти на тренування за дві години потрібно поїсти. Причому це мають бути білкові продукти: м'ясо, молочні нежирні продукти або ж бобові.

Далі ми йдемо у спортзал і виконуємо спеціальні вправи для кожної групи м’язів. До прикладу, для грудей це жим і підтягування. Усі вправи  необхідно робити відповідно до вагової категорії і тілобудови. Таким чином для худорлявих людей достатньо 2-3 підходи на 6-8 повторів, а для людей з нормальною комплекцією, достатньо 3-4 підходи на 8-10 повторів. Повним людям треба робити по 5-6 підходів на 10-12 повторів.

Усі вправи потрібно робити під наглядом тренера, адже людина не бачить правильно виконує вправи чи ні, і тому часто досягає зовсім не тих результатів, на які очікувала.

Пропускати тренування – неприпустима помилка, лише, якщо захворів, або якщо організм ще не відновився повністю.

Варто зауважити, що на шляху до красивого і підкачаного тіла необхідно пам’ятати і про сон. Він має бути не менше 6-8 годин, в залежності від потреб організму.

Про те, яким має бути правильний сніданок, читайте на сайті «Терену» 16 грудня, о 20 годині.

Матеріал для колонки підготував власник танцювальної студії «Special dance», тренер Ярослав Венцко.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео