Віра Олександрович

На Тернопіллі казну наповнюють люди, завдяки… зарплатам

unnamed

Місцеві бюджети Тернопільщини вже отримали майже 2 млрд грн від сплати податків.

Про це повідомили у Головному управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

- Доходи місцевих бюджетів області за січень-листопад склали 1 млрд 943,5 млн грн податкових платежів, - каже начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. - Це - на 307,3 млн грн більше, ніж очікувалося і на 627,4 млн грн перевершило показник відповідного періоду минулого року.

Лише у листопаді доходи місцевих бюджетів склали 215,5 млн грн. Порівняно із минулорічним листопадом, за його словами, забезпечили приріст надходжень на 60,9 млн грн, або на 39,4%.

- Левову частку надходжень складає податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), від сплати якого місцеві скарбниці отримали 1 млрд 107 млн гривень. Причому додатково забезпечили надходження 168,5 млн грн ПДФО, - додає він. - Також суб’єкти малого підприємництва сплатили 285,7 млн грн єдиного податку, що на 58,5 млн грн більше від очікуваного.

Надходження акцизного податку від роздрібного продажу підакцизних товарів із початку 2016 року склали 226,3 млн грн. Прогнозний показник вдалося виконати на 101,9%, а місцеві бюджети додатково отримали 2,3 млн грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео