Більше сотні людей у червоних шапках розгулювали Тернополем (фото, відео)

IMG_9837

День Помічника Миколая Чудотворця відзначили у Тернополі вчора, 11 грудня.

Із нагоди свята більше сотні волонтерів урочистою ходою пройшли від Театрального майдану до Архикатедрального собору, де на городян чекали розваги та ярмарок.

[embed]https://youtu.be/Q86q7YdL8e8[/embed]

- Цього року ми даруватимемо діткам подарунки уже вдванадцяте. Акцію «Миколай про тебе не забуде» започаткували у Львові, потім вона поширилася до Тернополя, а звідси – уже і в інші міста України, - розповідає помічник Святого Миколая Любов.

IMG_9833
IMG_9833

Щорічно до акції долучаються сотні волонтерів: одні знаходять потрібні речі, інші – проводять різноманітні акції, аби зібрати кошти на закупівлю необхідного, треті – розвозять подарунки.

- Я вважаю, що подібні акції дуже потрібні, адже зараз такий час, що треба бути волонтерами і допомагати, як можеш. Одна із заповідей любові говорить: «Люби ближнього свого, як самого себе». А ми, по суті, всі є братами, і тому маємо завжди підтримувати один одного, - вважає волонтер Роман Пуколь.

IMG_9832
IMG_9832

Цього року подарунки планують вручити більше ніж 1800 діткам.

- Прийдуть помічники Святого Миколая до дітей-сиріт, напівсиріт, до соціально незабезпечених. До тих, хто дійсно перебуває у скрутному становищі, - каже заступник голови комісії у справах молоді УГКЦ отець Ярослав Шевчук.

IMG_9837
IMG_9837

IMG_9836
IMG_9836

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео