Добрі слова для добрих справ

20130303210353

З  нагоди дня народження письменниці Надійки Гербіш в Збаразькій центральній бібліотеці відкрито книжкову виставку «Добрі слова для добрих справ від Надійки Гербіш».

Народилася вона в 1987 році в Збаражі, у родині вчителів. Росла в Тернополі, де закінчила класичну гімназію, гуманітарний ліцей при Тернопільському експериментальному інституті педагогічної освіти. Згодом навчалася в Києві, а в 2010-му році отримала диплом Київського національного лінгвістичного університету за спеціальністю «Англійська мова та література», повідомляє Політичний Збараж. «Теплі історії до кави» та «Теплі історії до шоколаду»- перші книги письменниці, що стали бестселерами. Книжку «Теплі історії до кави» високо оцінили на Львівському форумі книговидавців, також ця книжка здобула перше місце в рейтингу «Топ-20» мережі книгарень «Є». На європейському християнському форумі видавців Marketsquare Europe, що відбувся у Будапешті в жовтні 2012 року, вона здобула нагороду «2012 European Christian Book of the Year». З вересня 2012 викладала у Тернопільському коледжі університету розвитку людини «Україна». Крім того, Надійка - авторка програми мотиваційних семінарів для підлітків «Навчіть мене мріяти». Головна редакторка україномовних проектів видавництва «Брайт Стар Паблішинг». 2013 року стала однією з переможниць конкурсу «Жінка року» від «РІА плюс». Твори Надійки Гербіш: Повість «Художниця» — Ездра, 2011 «Теплі історії до кави» — Брайт Букс, 2012 «Теплі історії до шоколаду» — Брайт Букс, 2013 «Помаранчевий дарунок» — Брайт Букс, 2014 «Пригоди у весняному саду» — Брайт Букс, 2014 «Найважливіша знахідка» — Брайт Букс, 2014 «Мишеняткова арифметика» — Брайт Букс, 2015 «Одного разу на Різдво» — Видавництво Старого Лева, 2014 «Дороговкази, радіо та дощ» — Свічадо, 2015 «Мандрівки з Чарівним Атласом: Венеція» — Видавництво Старого Лева, 2016 Надійка Гербіш плідно займається також і перекладацькою діяльністю, усними перекладами почала займатися ще у тринадцятирічному віці.

Свою роботу Надійка вважає оплачуваним хобі, але й крім неї має чимало улюблених справ: займається музикою та фотографією (була нагороджена дипломами за участь у фото-виставках), є активною мандрівницею

Зараз Надійка Гербіш разом з чоловіком та донечкою Богданкою живе в польському місті Лодзь, де письменниця здобуває ступінь магістра (спеціалізація навчання - інтеграція біженців).

Вибір читачів за тиждень

Відео