Віра Олександрович

Тернопілля: чому Вадим Боярський просить не сварити своїх підлеглих?

unnamed (13)

Проблема, що виникла із нарахуванням субсидій на Тернопільщині, поступово вирішується. Затримка виникла через низку об’єктивних причин, стверджує директор обласного департаменту соціального захисту населення Вадим Боярський.

Нагадаємо, субсидію, тобто компенсацію у сплаті за комунальні послуги від держави у нашій області уже отримують понад 210 тисяч сімей. І це число значно перевищує показники минулих років, говорить Вадим Боярський.

- Це більше, ніж за відповідний період минулого року в 1,6 раза, - каже він. – Якщо порівняти цей опалювальний період із тим, що припав на 2014-2015 роки, то кількість одержувачів субсидій зросла у 6,7 раза.

За законом, призначають субсидію у десятиденний термін після отримання усієї інформації про домогосподарство від інших органів. Проте є випадки, коли надати субсидію у визначений термін - неможливо, пояснює Вадим Боярський.

- Неможливо призначити субсидію, коли якусь інформацію або не надали, або вона містить розбіжності, - пояснює Вадим Боярський. – До прикладу, у фіскальній службі, яка надає дані про дохід усіх членів родини, і в заяві та декларації громадянина вказана різна інформація. Тоді необхідно додатково це з’ясовувати за присутності заявника.

Через отримання одночасно великої кількість заяв, як це сталося восени, а також хвороби працівників відділів соціального захисту та інші суб’єктивні причини період нарахування субсидій на Тернопіллі цьогоріч дійсно затягнувся, визнає чиновник. Тому принагідно він попросив усіх із розумінням поставитися до ситуації. Вадим Боярський вважає, що у грудні і на початку наступного року, із поступовим зменшенням навантаження, процес нарахування субсидій на Тернопіллі остаточно нормалізується.

Фото автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео