Орест Сарматський

Чому Іван Марчук з Йорданії несподівано зателефонував до Тернополя? (фото)

DSC06039 (Copy)

Визначено переможців обласної премії імені Івана Марчука в галузі образотворчого мистецтва серед школярів Тернопільщини

У конкурсі, який тривав більше півроку, взяло участь понад 400 хлопчиків та дівчаток з різних районів області. Переважно, це вихованці місцевих художніх шкіл. І ось, після ретельного відбору усіх малюнків, авторитетне журі визначило переможців. Це – Павло Шачко, учень Тернопільської художньої школи імені Михайла Бойчука та учениця Підволочиської художньої школи Вікторія Ялова.

DSC06038 (Copy)
DSC06038 (Copy)

Павло - вихованець відомого художника з Тернополя і викладача Тернопільської художньої школи імені Михайла Бойчука Миколи Дмітруха.

Нагадаю, що свого часу Павло Шачко був фіналістом всеукраїнського конкурсу «Небелиці» у Львові. Його роботи виставлялися у Києві, Варшаві, Брюсселі. Також він переміг у конкурсі «Щасливі діти українські на коні», пізніше отримав друге місце у мистецькому фестивалі «Free Art Festival» в Тернополі. Крім того, одну з його робіт було відзначено у конкурсі «В гостях у гетьмана», що його проводила ТРК «Радіо-Ера». Полотна юного художника експонувалися і в столичних музеях – у Музеї видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького, а потім – у Національному Музеї Тараса Шевченка. Талановитий хлопчина -  лауреат Всеукраїнського конкурсу «Диво-дитина», де переміг у номінації «Найтворчіша дитина України». Він – стипендіат  Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна», який взяв на себе організацію персональної виставку юного художника у Літературно-меморіальному будинку-музеї Тараса Шевченка. Творчий рівень Павла Шачка відповідає навикам значно старших за віком юних художників, навіть цілком сформованих молодих художників. Колоритні, динамічні композиції просто вражають своєю довершеністю і неповторністю.

DSC06061 (Copy)
DSC06061 (Copy)

Як номінанту обласної премії у галузі образотворчого мистецтва серед школярів імені Івана Марчука, Павлу Шачку голова облради Віктор Овчарук та заступнк голови ОДА Юрій Юрик вручили  грошову винагороду – 3 тисячі гривень, диплом, подарунки.

DSC06058 (Copy)
DSC06058 (Copy)

Разом із Павлом,  премію у номінації «Графіка» – отримала учениця Підволочиської художньої школи Вікторія Ялова.

DSC06069 (Copy)
DSC06069 (Copy)

Справжньою несподіванкою для присутніх у залі та переможців конкурсу стало привітання від народного художника України Івана Марчук, який, перебуваючи зараз в Йорданії, по скайпу поздоровив талановитих школярів.

DSC06054 (Copy)
DSC06054 (Copy)

DSC06059 (Copy)
DSC06059 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео